Η Xiaomi κλειδώνει συσκευές που είναι ενεργοποιημένες σε απαγορευμένες περιοχές

370
locked smartphone with chain

Σύμφωνα με αναφορές στο Reddit, η Xiaomi έχει συμπεριλάβει μια νέα λειτουργία στη διεπαφή χρήστη. Η λειτουργία μπορεί να αποκλείσει ένα νέο τηλέφωνο εάν ενεργοποιήθηκε σε μια χώρα που απαγορεύει η εταιρεία. Η Xiaomi, όπως και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές, έχει μια λίστα χωρών και περιοχών στις οποίες απαγορεύει την εξαγωγή των προϊόντων της. Αυτές οι περιοχές περιλαμβάνουν την Κούβα, το Νότιο Σουδάν, τη Συρία, την Κριμαία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Όλες οι χώρες που αναφέρονται είναι προβληματικές όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις, τα αμφισβητούμενα εδάφη, τα ανθρώπινα δικαιώματα ή την τρομοκρατία. Αυτός είναι ο λόγος που ο συμμαχικός κόσμος απαγόρευσε στις εταιρείες να χρησιμοποιούν δυτική τεχνολογία για να εξάγουν τα προϊόντα τους σε τέτοια μέρη. Αλλά ακόμα κι αν η Xiaomi δεν πραγματοποιεί επίσημη εξαγωγή σε αυτές τις περιοχές, οι μεταπωλητές το κάνουν συχνά ούτως ή άλλως. Αυτός είναι ο λόγος που η Xiaomi αποφάσισε να λάβει περαιτέρω μέτρα.

Εάν βρίσκεστε σε μία από τις απαγορευμένες περιοχές και ενεργοποιήσετε μια συσκευή Xiaomi, σε μερικές ημέρες η συσκευή σας θα κλειδωθεί από τον κατασκευαστή. Λέγεται ότι η Xiaomi κλειδώνει μόνο τις πρόσφατα ενεργοποιημένες συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συσκευή πριν μπείτε στην απαγορευμένη ζώνη και να τη χρησιμοποιήσετε, αποφεύγοντας έτσι ένα κλείδωμα Xiaomi.

πηγή: phonearena.com