iOS 15: νέες δυνατότητες και ημερομηνία κυκλοφορίας

327
ios15

Το iOS 15 αναμένεται να αποκαλυφθεί στην ετήσια διάσκεψη κορυφής WWDC της Apple, η οποία θα γίνει και φέτος διαδικτυακά. Είμαστε βέβαιοι ότι οι περισσότερες νέες δυνατότητες του iOS πρόκειται να προβληθούν στη σκηνή, αλλά οι πιο ενδιαφέρουσες αυτές πιθανότατα θα αποκαλυφθούν μόλις φτάσει η πρώτη έκδοση beta του iOS 15. Αυτή συνήθως δεν διαρκεί πολύ και είναι διαθέσιμη για λήψη αμέσως μετά τη λήξη του online keynote. Τώρα, τι να περιμένετε για τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple; Δεδομένου ότι το iOS 14 ήταν μια πολύ σημαντική ενημέρωση για το iOS που αναθεώρησε πολλά πράγματα, κυρίως το περιβάλλον με την προσθήκη widget στην αρχική οθόνη, δεν πιστεύουμε ότι το iOS 15 θα προσθέσει πολλά σε αυτήν την αναθεώρηση. Θα είναι μια ενημέρωση που θα συνεχίσει ό, τι ξεκίνησε το iOS 14 και θα βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσες νέες δυνατότητες και λειτουργίες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις σχετικά με το iOS 15!

Περισσότερες προεπιλεγμένες προσαρμογές εφαρμογών
Λέγεται ότι το iOS 15 θα «ανοίξει» το λειτουργικό σύστημα σε ακόμη μεγαλύτερες προσαρμογές, επιτρέποντας στους χρήστες να αλλάζουν περισσότερες προεπιλεγμένες εφαρμογές. Το iOS 14 ξεκίνησε αυτήν την τάση με το Safari και το Mail. Η τελευταία έκδοση iOS 14.5 είναι πιθανό να σας επιτρέψει να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μουσική πλατφόρμα της επιλογής σας, αντικαθιστώντας, για παράδειγμα, το Apple Music με το Spotify. Αυτό το άνοιγμα του iOS πιθανότατα θα συνεχιστεί και στο iOS 15.

Διαδραστικά widget
Το iOS 14 εισήγαγε widgets, τα οποία αποτελούν μια εξαιρετική νέα προσθήκη στο λειτουργικό σύστημα της Apple, αλλά στην τρέχουσα κατάστασή τους, τα widget δεν είναι τόσο χρήσιμα στο iOS όσο και στο Android επειδή δεν είναι διαδραστικά. Το iOS 15 φημολογείται ότι θα παρουσιάσει διαδραστικά γραφικά στοιχεία με τα οποία ο χρήστης θα μπορεί να αλληλοεπιδρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έρχονται περισσότερα μεγέθη σε widgets: αυτήν τη στιγμή, έχουμε μικρά, μεσαία και μεγάλα, αλλά θα μπορούσε να φτάσει μια δέσμη νέων ενδιάμεσων μεγεθών. Αυτό θα κάνει την υποστήριξη widget στο iOS 15 πολύ πιο χρήσιμο και πιο προσαρμόσιμο.

Επανασχεδιασμένες ρυθμίσεις
Το μενού “Ρυθμίσεις” είναι ένα βασικό στοιχείο του iOS που φιλοξενεί όλες τις πιθανές ρυθμίσεις συσκευής με τις οποίες ίσως θέλετε να παίξετε. Έχει διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό το ίδιο για τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας τόνους νέων δυνατοτήτων και μενού που το καθιστούν σταδιακά όλο και λιγότερο διαισθητικό. Ένας επανασχεδιασμός θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να λύσει αυτό το πρόβλημα και να κάνει τα πράγματα λίγο πιο διαισθητικά για άλλη μια φορά.


Πάντα ενεργή οθόνη και επανασχεδιασμένη οθόνη κλειδώματος
Μία από τις μεγάλες φήμες για το iPhone 13 είναι ότι θα είχε οθόνη που ήταν Always-on παρόμοια με αυτήν που βρέθηκε στο Apple Watch – η οποία μπορεί να μειώσει το ρυθμό ανανέωσης έως τα 1Hz και σπαταλά ελάχιστη ποσότητα μπαταρίας . Η Always-on οθόνη σίγουρα εξαρτάται από το υλικό και δεν θα φτάσει σε παλιά iPhone, αλλά το iOS θα πρέπει επίσης να αλλάξει για να προσαρμόσει τη νέα δυνατότητα. Η φήμη είναι ότι η οθόνη κλειδώματος θα ενημερωθεί έτσι ώστε να εμφανίζει τις ειδοποιήσεις με πιο φιλικό τρόπο ώστε να ταιριάζει στην Always-on οθόνη.

Ημερομηνία κυκλοφορίας
Η φετινή σύνοδος προγραμματιστών WWDC θα είναι πιθανώς μια διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, η οποία φαίνεται να είναι ο αγαπημένος μήνας της Apple για ανακοινώσεις λογισμικού. Εκτός από την κυκλοφορία beta, αυτή η πρώιμη αποκάλυψη του iOS δίνει επίσης αρκετό περιθώριο στους προγραμματιστές εφαρμογών για να προετοιμάσουν τις εφαρμογές τους για τις επερχόμενες αλλαγές και να φτάσουν στην ταχύτητα όλων των νέων λειτουργιών. (πηγή:gizchina)