Καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή πήγε το Squid Game στη Β. Κορέα!

16
890cebb6 9ebe 4388 afd1 e47846dc798b
©Netflix

Η Βόρεια Κορέα καταδίκασε σε θάνατο έναν άνδρα που εισήγαγε λαθραία και πούλησε αντίγραφα της σειράς «Squid Game» του Netflix, αφού οι αρχές συνέλαβαν επτά μαθητές γυμνασίου να παρακολουθούν το κορεάτικο σόου. Ο άντρας λέγεται ότι έφερε ένα αντίγραφο του Squid Game στη Βόρεια Κορέα από την Κίνα και πούλησε μονάδες USB που περιείχαν τη σειρά. Πηγές ανέφεραν ότι η ποινή του θα είναι η θανατική, με εκτελεστικό απόσπασμα.

Ένας μαθητής που αγόρασε το USB καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ άλλοι έξι που παρακολούθησαν την εκπομπή καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας και δάσκαλοι και διευθυντές σχολείων απολύθηκαν και αντιμετωπίζουν απέλαση για να εργαστούν σε απομακρυσμένα ορυχεία, ανέφεραν οι πηγές.

Η σύλληψη των επτά μαθητών σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η κυβέρνηση εφαρμόζει τον νεοψηφισμένο νόμο για την «Εξάλειψη της Αντιδραστικής Σκέψης και Πολιτισμού», σε μια υπόθεση που αφορά ανηλίκους, σύμφωνα με την πηγή. Ο νόμος, που κυκλοφόρησε πέρυσι, επιφέρει μέγιστη θανατική ποινή για παρακολούθηση, διατήρηση ή διανομή μέσων από καπιταλιστικές χώρες, ιδιαίτερα από τη Νότια Κορέα και τις Η.Π.Α.

πηγή: rfa.org