Καθήκοντα κατασκευαστή αναδιπλούμενων οθονών ανέλαβε η Samsung

163
samsung

Χρέη… κατασκευαστή αναδιπλούμενων οθονών φέρεται να έλαβε ο τεχνολογικό κολοσσός Samsung.

Η εταιρεία, με έδρα τη Νότια Κορέα και πρωτοπόρος στην ανάπτυξη παρόμοιας τεχνολογίας, προσεγγίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες της GSMArena από «γίγαντες» της τεχνολογίας, όπως τη Google, τη Xiaomi και την Oppo, για να τους βοηθήσει στην κατασκευή αναδιπλούμενων οθονών για τα νέα τους κινητά.

Oppo

Ξεκινώντας με την Oppo, λέγεται ότι η οθόνη της θα ανοίγει από πάνω προς τα κάτω, παίρνοντας τη μορφή ενός... οστράκου. Η οθόνη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 2 ιντσών γεγονός που θα την καθιστά μεγάλη και ψηλή όταν θα ξεδιπλώνεται. 

Παρόλο που η Oppo έχει συνεργαστεί και παλαιότερα με τις Samsung, BOE και Visionox για την κατασκευή παρόμοιων συσκευών, ο κινεζικός κολοσσός αναμένεται να βασιστεί αποκλειστικά στη Samsung για αυτό το εγχείρημα.

Xiaomi

Σε ό,τι αφορά τη Xiaomi, η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίας, θα συνεργαστεί με τη Samsung για την κατασκευή της αναδιπλούμενης οθόνης του, η οποία βάσει των πρώτων φωτογραφιών έχει το σχήμα ενός μικρού τάμπλετ. 

Η οθόνη, η οποία θα κατασκευαστεί και σε συνεργασία με την CSOT, θα κυμαίνεται σύμφωνα με τη GSMArena στις 8,02 ίντσες.

Google

Καταληκτικά και όσον αφορά τη Google, παρόλο που δεν υπάρχουν γενικά πολλά στοιχεία για το κινητό της, οι πληροφορίες λένε ότι η Samsung έχει -ήδη- αναπτύξει μια οθόνη OLED για την εταιρεία, η οποία θα έχει μέγεθος «περίπου 7,6 ιντσών».

Υπενθυμίζεται ότι η Samsung θεωρείται μία εκ των πρωτοπόρων στην κατασκευή αναδιπλούμενων τηλεφώνων. Η εταιρεία, μάλιστα, αναμένεται να κυκλοφορήσει -φέτος- τρία νέα αναδιπλούμενα smartphone.