«Καθρέφτης στον Χρόνο»: Νέα σειρά ντοκιμαντέρ από την COSMOTE TV για τα μεγάλα τεχνικά έργα στην Ελλάδα

64

Την ιστορική διαδρομή μεγάλων τεχνικών έργων που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται στην Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα και σηματοδότησαν την είσοδο της χώρας στη σύγχρονη εποχή, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Καθρέφτης στον Χρόνο» σε παραγωγή COSMOTE TV.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 2/1 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD και αποτελείται από 8 αυτόνομα επεισόδια-αναδρομή στην εξέλιξη έργων, όπως το λιμάνι του Πειραιά και το Σιδηροδρομικό Δίκτυο της Ελλάδας, από τη γέννηση της ανάγκης και της σύλληψής τους μέχρι τον σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς, που θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμο και από το επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube, είναι αφιερωμένο στο τεχνικό επίτευγμα της Διώρυγας της Κορίνθου ξεκινώντας από τη χάραξη της τομής, τη χρηματοδότησή της και τις εργασίες, μέχρι τα εγκαίνιά της το 1882.

Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτονται άγνωστες λεπτομέρειες της ιστορίας της, τα αίτια διάνοιξης του Ισθμού, οι σύμμαχοι του έργου, καθώς και λεπτομέρειες από την καταστροφή της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.