Κι άλλες streaming πλατφόρμες εκτός του Netflix θέλουν να σταματήσουν τον διαμοιρασμό κωδικών

76
tv 3774381 1920

Οι υπηρεσίες streaming σειρών και ταινιών όπως το Disney +, το Netflix, το Amazon κ.α, σας ζητούν να σταματήσετε να μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασής σας με άλλους. Οι εφαρμογές που μεταδίδουν ροή μουσικής, βίντεο και άλλες υπηρεσίες χάνουν αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε έσοδα εξαιτίας όσων μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης με άλλους, σύμφωνα με το Associated Press. Mπορεί να μην φαίνεται τεράστιο ποσό για μια βιομηχανία που αναφέρει κέρδη 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο, αλλά το κόστος ανάπτυξης νέου περιεχομένου, ολοένα και αυξάνεται. Για παράδειγμα, η Amazon θα δαπανήσει 450 εκατομμύρια δολάρια για την πρώτη σεζόν της σειράς “Lord of the Rings”, δηλαδή τέσσερις φορές το ποσό που πλήρωσε το HBO για μια σεζόν του “Game of Thrones”.

Η δυσκολία στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης μπορεί να βοηθήσει ορισμένες εταιρείες να αποφέρουν κάποια επιπλέον έσοδα, αν όσοι “δανείζονται” έναν κωδικό πρόσβασης αποφασίζουν να αποκτήσουν τη δική τους συνδρομή, όμως μπορεί να αποτρέψει κάποιους από το να χρησιμοποιήσουν μια πλατφόρμα.

Εκτός από την προσπάθεια προσθήκης περισσότερων συνδρομητών, ορισμένες πλατφόρμες μπορεί να προσπαθούν να αυξήσουν τα έσοδα αυξάνοντας τις τιμές. Τον περασμένο Οκτώβριο, το Netflix αύξησε το πιο δημοφιλές πακέτο συνδρομής κατά 1€ το μήνα, ενώ τον περασμένο Μάρτιο, η Disney έκανε το ίδιο πράγμα με την αύξηση 1€ τον μήνα.

πηγή: phonearena.com