Κινούμενη εστία μικροβίων: Πώς να απολυμαίνουμε την οθόνη του κινητού

97
50631757183 f2e4380ac3 b

Η οθόνη μιας ηλεκτρονικής συσκευής είναι απαραίτητο να απολυμαίνεται από τα μικρόβια. Ειδικότερα η οθόνη του κινητού, που είναι η προέκταση των χεριών μας, πρέπει να καθαρίζεται με περισσότερη προσοχή. Ακολουθούν μερικοί τρόποι απολύμανσης της οθόνης των smartphone μας:

Απολύμανση με υγρά μαντηλάκια:

Για την απολύμανση της οθόνης των κινητών χρειάζονται υγρά μαντηλάκια κατάλληλα για ευαίσθητες επιφάνειες, όπως είναι ο φακός μιας κάμερας, τα οποία θα τα βρείτε κυρίως σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, καταστήματα με οπτικά και ενδεχομένως σε φαρμακεία. Περιέχουν αλκοόλη και θεωρούνται ιδανικά για την απολύμανση του μπροστινού προστατευτικού καλύμματος του κινητού, όπως και της εξωτερικής θήκης.

Για να αποφύγετε τυχόν βλάβες στην οθόνη, προτιμήστε υφάσματα με μικροΐνες για τον καθαρισμό, στα οποία μπορείτε να βάλετε διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης 70% για την καταπολέμηση των ιών, συμπεριλαμβανομένου και του κορονοϊού.

Απολύμανση με υπεριώδη ακτινοβολία:

Για πιο δραστικές μεθόδους, μπορείτε να προμηθευτείτε συσκευές απολύμανσης που λειτουργούν με UV ακτινοβολία. Αν και έχει δημιουργηθεί ένα αμφιλεγόμενο κλίμα σχετικά με τη δυνατότητά τους να εμποδίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού σε διάφορες επιφάνειες αντικειμένων, καταφέρνουν ωστόσο να σταματήσουν την ανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων.

Τέτοιες συσκευές είναι το PhoneSoap, που κοστίζει περίπου 100€, η απολυμαντική συσκευή Easypix Steribox στα 40€ ή η συσκευή Sterilife με τιμή 60€. Φυσικά υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε.

πηγή: gr.pcmag.com