Εγκληματίες στη Βραζιλία κλέβουν smartphone για να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς

100
having your phone stolen might only be the beginning of your problems

Οι πορτοφολάδες του Σάο Πάολο κλέβουν όλο και περισσότερα smartphone όχι για να τα πουλήσουν, αλλά για να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αυτό το είδος κλοπής συνεχίζεται από τις πρώτες μέρες της πανδημίας, αλλά τώρα εξειδικευμένες συμμορίες έχουν υιοθετήσει την τακτική να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών, γεγονός που έχει θέσει τις τοπικές αρχές σε εγρήγορση. Παραμένει ασαφές πώς ακριβώς αυτοί οι εγκληματίες παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας στα τηλέφωνα και το σύστημα των τραπεζών. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Σάο Πάολο, Ρομπέρτο ​​Μόντειρο, φαίνεται να στοχεύουν σε συσκευές που έχουν ήδη ξεκλειδωθεί από τον ιδιοκτήτη.

Οι μεταφορές των χρημάτων πραγματοποιούνται τη νύχτα, για να μην τραβήξουν την προσοχή των θυμάτων. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, οι εγκληματίες φαίνεται να έχουν προσποιηθεί ότι είναι οι ιδιοκτήτες της συσκευής, αφού εισέβαλαν στον λογαριασμό email τους και έπεισαν την τράπεζά τους να μεταφέρει χιλιάδες δολάρια σε εξωτερικούς λογαριασμούς.

πηγή: gizmodo.com