Κόντρα Αυστραλίας – Facebook: Απαγόρευσε την πρόσβαση στις ειδήσεις η εταιρεία

146
Key Speakers At The F8 Facebook Developer Conference

Μαίνεται ως έχει η σύγκρουση που άνοιξε η αυστραλιανή κυβέρνηση με το Facebook.

Η σύγκρουση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «CBS», ξεκίνησε μετά και το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο αυστραλιανό κοινοβούλιο το οποίο ορίζει ότι οι ψηφιακοί κολοσσοί, Google και Facebook, πρέπει να πληρώνουν τους εκδότες για το περιεχόμενο που αναδημοσιεύουν στις πλατφόρμες τους

Όπως αναφέρει μάλιστα το πρακτορείο, η σύγκρουση φαίνεται να επεκτάθηκε καθώς η εταιρεία απαγόρευσε σήμερα, Πέμπτη, στους χρήστες της στην Αυστραλία να διαβάζουν και να αναδημοσιεύουν ειδήσεις στην πλατφόρμα της.

«Το νέο νομοσχέδιο φαίνεται να έχει παρεξηγήσει τη σχέση μεταξύ της πλατφόρμας μας και των χρηστών που τη χρησιμοποιούν (σ.σ. πλατφόρμα) για να κοινοποιούν ειδήσεις», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook στην Αυστραλία, Ουίλιαμ Ίστον, με αφορμή το γεγονός.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μια μέρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Αυστραλίας, Τζος Φράιντενμπεργκ, ο οποίος επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των κολοσσών υπήρξαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές.

«Η ανακοίνωση από το Facebook, αν φυσικά επιμείνει σε αυτήν του τη στάση, θέτει σε αμφιβολία την αξιοπιστία του οργανισμού ως προς τη διαχείρισή του ζητήματος», υπογράμμισε με τη σειρά του ο υπουργός Επικοινωνιών, Πωλ Φλέτσερ.

Οι δύο οργανισμοί (Google, Facebook) από την πλευρά τους, χαρακτήρισαν το νέο νομοσχέδιο ως ανεφάρμοστο και επιζήμιο. Μάλιστα, η Google φαίνεται ότι προτίθεται να ενισχύσει την κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών, απειλώντας να αποσύρει τη μηχανή αναζήτησής της από τη χώρα.