Μάσκα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ανταποκριθεί στα συναισθήματά σας

132
screenshot 4
©Jann Choy

Η απόφοιτος του Central Saint Martins, Jann Choy, δημιούργησε μια φουσκωτή μάσκα που αντιδρά στη διαδικτυακή σας συμπεριφορά.

Με το όνομα Lian, η μάσκα είναι ένα πειραματικό σχεδιαστικό κομμάτι που στοχεύει να εξερευνήσει την απόδοση του εικονικού εαυτού μας και τη σχέση μεταξύ των online και των offline προσώπων μας. Η μάσκα χρησιμοποιεί μια μορφή τεχνητής νοημοσύνης γνωστή ως ανάλυση συναισθήματος, για να κατανοήσει τις διαδικτυακές σας αλληλεπιδράσεις.

Ανάλογα με το αν επιλέγετε να ενεργείτε θετικά ή αρνητικά, διαφορετικές αντίστοιχες περιοχές της μάσκας διογκώνονται, αλλάζοντας τη δομή της μάσκας. H Choy εμπνεύστηκε από το Biàn lian, το οποίο μεταφράζεται απευθείας ως “αλλαγή προσώπου”, και είναι ένα υποείδος της κινεζικής όπερας. Οι ερμηνευτές φορούν μάσκες που η καθεμία αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό συναίσθημα. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι ηθοποιοί αλλάζουν μάσκες φαινομενικά αμέσως. Ο σχεδιασμός της Choy κάνει έναν παραλληλισμό μεταξύ αυτής της απόδοσης και των διαδικτυακών μας συμπεριφορών.

πηγή: dezeen.com