Μάσκα καθαρισμού αέρα με μικρόφωνο και ηχεία από την LG

42

Η LG ανακοίνωσε την κυκλοφορία της μάσκας προσώπου που καθαρίζει τον αέρα LG PuriCare Wearable Air Purifier σε ενημερωμένη έκδοση υψηλής τεχνολογίας. Η τιμή ή η διαθεσιμότητα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά η εταιρεία αναφέρει ότι το PuriCare θα κυκλοφορήσει στην Ταϊλάνδη τον επόμενο μήνα. Μεταξύ της συνεχιζόμενης πανδημίας και της εκτεταμένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι θα υπάρχει ζήτηση για προϊόντα σαν αυτό.

Η LG ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη μάσκα πέρυσι, η οποία χρησιμοποιεί ανταλλακτικά φίλτρα και ενσωματωμένους ανεμιστήρες για να φιλτράρει τον αέρα. Η LG αναφέρει ότι η νέα έκδοση διαθέτει μικρότερο και ελαφρύτερο κινητήρα, ενσωματωμένα μικρόφωνα και ηχεία που ενισχύουν τη φωνή του χρήστη. Η τελευταία τεχνολογία, VoiceON, “αναγνωρίζει αυτόματα πότε μιλούν οι χρήστες και ενισχύει τη φωνή τους μέσω του ενσωματωμένου ηχείου”.

Η LG PuriCare ζυγίζει 94 γραμμάρια, έχει ενσωματωμένη μπαταρία 1.000 mAh και επαναφορτίζεται μέσα σε δύο ώρες μέσω USB. Η LG ισχυρίζεται ότι είναι αρκετά άνετη για να τη φοράτε έως και οκτώ ώρες κάθε φορά.

Να διευκρινίσουμε ότι η LG δεν ισχυρίζεται πως η μάσκα προστατεύει από τον νέο κορονοϊό, αν και το υπαινίχθηκε όταν ανακοίνωσε για πρώτη φορά το προϊόν. Είναι αλήθεια ότι ορισμένα φίλτρα καθαρισμού αέρα συλλαμβάνουν σωματίδια στο μέγεθος του ιού που προκαλεί τον COVID-19, αλλά χωρίς επιστημονικές μελέτες για αυτό το συγκεκριμένο προϊόν ή περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των φίλτρων που χρησιμοποιεί, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε κανέναν ισχυρισμό ως προς την αποτελεσματικότητά του. Όπως και να ‘χει, μια οποιαδήποτε μάσκα είναι σίγουρα καλύτερη από καμία μάσκα.

πηγή: theverge.com