Με ποια λειτουργία η Google παρακολουθεί συνέχεια την τοποθεσία σας

136
maps google maps navigation maps app map location

Ίσως πιστεύετε ότι η απενεργοποίηση του “Ιστορικού τοποθεσίας Google” ενώ βρίσκεστε στον Λογαριασμό σας θα εμπόδιζε την Google να παρακολουθεί τις κινήσεις σας. Η Google ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες αυτές τη βοηθούν να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους χρήστες, γνωρίζοντας πού βρίσκεστε και πού βρεθήκατε. Ωστόσο, η Google ισχυρίζεται ότι το “Ιστορικό τοποθεσίας” είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή και μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο με την άδεια του χρήστη.

Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε τους Χάρτες Google, είναι εύκολο να ενεργοποιήσετε κατά λάθος τη λειτουργία. Εάν μεταβείτε στη διεύθυνση myactivity.google.com, συνδεθείτε και απενεργοποιήσετε το Ιστορικό τοποθεσίας, θα σταματήσει μόνο η Google να συλλέγει νέες πληροφορίες. Όλα τα δεδομένα που συγκέντρωσε στο παρελθόν θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση maps.google.com/timeline.

Αυτές οι προηγούμενες πληροφορίες μπορούν να διαγραφούν στο Ιστορικό τοποθεσίας σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στη διεύθυνση myactivity.google.com και στην ενότητα Ιστορικό τοποθεσίας πατήστε το βέλος. Αυτό θα σας μεταφέρει στο Ιστορικό τοποθεσίας, όπου μία από τις επιλογές είναι η Διαχείριση δραστηριότητας. Πατήστε σε αυτήν την επιλογή και ακολουθήστε τις οδηγίες για να διαγράψετε την προηγούμενη δραστηριότητά σας.

Ωστόσο, χωρίς να σταματήσει η Google να σας παρακολουθεί, θα εξακολουθεί να συλλέγει πληροφορίες και να αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα τοποθεσίας όταν επισκέπτεστε ιστότοπους, εφαρμογές και υπηρεσίες Google, όπως οι Χάρτες Google. Για να σταματήσει η Google να σας παρακολουθεί, θα πρέπει να θέσετε σε παύση την παρακολούθηση δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών. Μεταβείτε στη διεύθυνση myactivity.google.com και στην ενότητα Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών, πατήστε στο βέλος. Αυτό θα σας οδηγήσει στα στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας. Απενεργοποιήστε το κουμπί Δραστηριότητα Ιστού και Εφαρμογών και θα δείτε μια σελίδα προειδοποίησης που εξηγεί τι θα μπορούσε να συμβεί μόλις θέσετε σε παύση την Παρακολούθηση Δραστηριότητας Ιστού και Εφαρμογών.

πηγή: phonearena.com