Μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες προσφέρουν βοήθεια στους πολίτες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Κίνα

39

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών κάθε είδους Foxconn ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιό της στην περιοχή Zhengzhou – γνωστό και ως το μεγαλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone στον κόσμο – δεν έχει επηρεαστεί από τις πλημμύρες που πλήττουν την κινεζική πόλη τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι η βροχή που έπεσε μέσα σε μία ώρα την Τρίτη ισούται με τη βροχή που συνήθως πέφτει μέσα σε έναν μήνα.

Η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κόμβο και έδρα ενός από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Hon Hai Precision Industry, γνωστής στη Δύση και ως Foxconn. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο συναρμολόγησης iPhone. Γι’ αυτό το εργοστάσιο, η Foxconn ανακοίνωσε ότι δεν έχει επηρεαστεί από τις καταστροφικές πλημμύρες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της εταιρείας, που έχει την έδρα της στην Ταϊβάν, «ενεργοποιήθηκε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για έλεγχο των επιπτώσεων των πλημμυρών στην περιοχή».

Επίσημη αντίδραση από την Apple δεν υπήρξε, ωστόσο ο Τιμ Κουκ έσπευσε να πραγματοποιήσει ανάρτηση στο Weibo, το κινεζικό Twitter. «Οι σκέψεις μας είναι με το κάθε πρόσωπο που έχει επηρεαστεί από τις πλημμύρες στην επαρχία Henan, καθώς και με τους ανθρώπους που παρέχουν βοήθεια», αναφέρεται στην ανάρτηση του Κουκ, προσθέτοντας ότι η Apple θα προχωρήσει σε παροχή βοήθειας για την ανακούφιση του πληθυσμού.

Ανάλογες προσφορές βοήθειας έχουν κάνει και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Tencent, Alibaba και ByteDance.

πηγή: ot.gr