Μεγαλύτερη ασφάλεια στο σπίτι με μια IP camera

329
ip home security cameras (2)

Το οικιακό surveillance δεν χρειάζεται εξειδικευμένους εγκαταστάτες, ακριβό εξοπλισμό, πολύπλοκα καταγραφικά, ρυθμίσεις και συνδρομές. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ ώστε μπορείς ακόμα κι αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με το αντικείμενο, να εγκαταστήσεις μία ή περισσότερες κάμερες στο σπίτι ή το γραφείο σου και να τις παρακολουθείς από μακριά. Εφόσον μιλάμε για οικιακή χρήση και χρήση σε κάποιο μικρό γραφείο, η τεχνολογία IP είναι ιδανική.

Οι IP κάμερες είναι μικρές, βολικές και τοποθετούνται οπουδήποτε. Διατίθενται με σύνδεση Ethernet, Wi-Fi, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, ενώ υπάρχουν και μοντέλα με IR έτσι ώστε να «βλέπουν» στο σκοτάδι, αλλά και με μικρόφωνο για να λαμβάνουν και ήχο εκτός από εικόνα. Επίσης, υπάρχουν και μοντέλα με υποδοχή για κάρτα μνήμης.

Εγκατάσταση
Όπως προαναφέραμε, η εγκατάσταση μιας ή περισσότερων IP καμερών είναι πολύ απλή. Αφού την τοποθετήσεις στο επιθυμητό σημείο (ταβάνι, τοίχος κ.λπ) και την συνδέσεις στο ρεύμα, το επόμενο βήμα είναι η σύνδεση με το router σου. Στα περισσότερα μοντέλα η σύνδεση αυτή πραγματοποιείται μέσω ενός εύχρηστου wizard ο οποίος σε καθοδηγεί βήμα προς βήμα.

Μόλις, κάμερα και router καταφέρουν να επικοινωνήσουν μπορείς να εισέρθεις στο web interface της κάμερας για να πραγματοποιήσεις κάποιες βασικές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα την ανάλυση της εικόνας, η καταγραφή κίνησης, κ.λπ.