Μια κακόβουλη εφαρμογή “Squid Game” αφαιρείται από το Google Play Store

72
screenshot 3

Η παγκοσμίου φήμης σειρά του Netflix, “Squid Game”, μπορεί να τελείωσε την πρώτη της σεζόν, αλλά συνεχίζει να προκαλεί ενδιαφέρον. Δεδομένης της τεράστιας επιτυχίας του, το Squid Game τράβηξε την προσοχή πολλών που θέλουν να επωφεληθούν από αυτό, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματιστών εφαρμογών. Επί του παρόντος, υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές που σχετίζονται με το Squid Game εκεί έξω και το Google Play Store φιλοξενεί περισσότερες από 200 από αυτές.

Δυστυχώς, αυτή είναι επίσης η τέλεια ευκαιρία για τους απατεώνες. Αυτό ακριβώς συνέβη με μια συγκεκριμένη εφαρμογή που βασίζεται στο Squid Game στο Google Play Store, η οποία καταργήθηκε επειδή είχε μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, το Joker. Χάρη σε έναν ερευνητή κυβερνοασφάλειας που ονομάζεται Lukas Stefanko, ανακαλύφθηκε ότι το “Squid Wallpaper 4K HD” έδινε στους χάκερ τα απαραίτητα μέσα για να στείλουν “κακόβουλες διαφημιστικές απάτες και/ή ανεπιθύμητες ενέργειες συνδρομής SMS”, για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους.

Ο Stefanko δηλώνει ότι το Squid Wallpaper 4K HD εγκαταστάθηκε σε περίπου 5000 τηλέφωνα προτού τελικά καταργηθεί από την Google. Συμβουλεύει όσους έχουν ήδη την εφαρμογή να τη διαγράψουν αμέσως και να εκτελέσουν ανίχνευση ιών στις φορητές συσκευές τους.

πηγή: phonearena.com