Νέα διαρροή προσωπικών δεδομένων μέσω Facebook

79
in this photo illustration a facebook logo seen displayed on

Τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 500 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook διέρρευσαν από την πλατφόρμα, υπενθυμίζοντας πως το Facebook δεν κάνει καθόλου καλή δουλειά στο να προστατεύει τα δεδομένα που συλλέγει από τους χρήστες του. Οι προσωπικές πληροφορίες που διέρρευσαν περιλαμβάνουν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, δεδομένα τοποθεσίας, διευθύνσεις email κ.α.

Σε μια δήλωσή του ένας εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε, “Πρόκειται για παλιά δεδομένα από 2019. Βρήκαμε και διορθώσαμε αυτό το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019”. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις διαρρεύσουν τα δεδομένα από το Facebook, δεν μπορούν να σταματήσουν να διαδίδονται στο διαδίκτυο. Το 2019, το Facebook αντιμετώπισε ένα πρόβλημα που επέτρεψε τη διαρροή των δεδομένων.

Στις 3 Απριλίου, ο Alon Gal, διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας της εταιρείας πληροφοριών για το ιντερνετικό έγκλημα, Hudson Rock, ανακάλυψε τα δεδομένα στο διαδίκτυο και σε ένα tweet, έγραψε ότι οι μεγάλες βάσεις δεδομένων δεν κοινοποιούνται ευρέως, επειδή “οι άνθρωποι που τις έχουν θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν έσοδα για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μπορούν. Η διαδικασία διαρκεί μερικές φορές χρόνια, μερικές φορές ημέρες, αλλά τελικά όλες οι ιδιωτικές βάσεις δεδομένων διαρρέουν εάν πωληθούν”. Σε ένα άλλο tweet, ο Gal δήλωσε “Και τα 533.000.000 δεδομένα στο Facebook διέρρευσαν δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε λογαριασμό στο Facebook, είναι πολύ πιθανό να διαρρεύσει ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιήθηκε για τον λογαριασμό.”

Οι χρήστες των οποίων τα δεδομένα έχουν διαρρεύσει, πολύ πιθανό να δεχτούν spam κλήσεις και άλλες ενοχλητικές “επιθέσεις”.

πηγή: phonearena.com