Νέα προσθήκη στο iOS 15 σάς ενημερώνει εάν κινδυνεύετε να πέσετε

82
nordic walking summer fitness sports clothing

Μια αναφορά στη Wall Street Journal σημειώνει ότι η Apple πρόσθεσε μια νέα δυνατότητα στο iOS 15 που έχει σχεδιαστεί όχι για να εντοπίζει πτώσεις όπως το Apple Watch, αλλά για να τις αποτρέψει. Η εφαρμογή Health που διατίθεται στο iPhone θα παρακολουθεί ορισμένες μετρήσεις που σχετίζονται με τον τρόπο που περπατάτε.

Για παράδειγμα, μετράται η ασυμμετρία βάδισης και αυτό δείχνει το ποσοστό των φορών που τα βήματα με το ένα πόδι είναι πιο γρήγορα ή πιο αργά από τα βήματα που γίνονται με το άλλο πόδι. Όσο μικρότερο είναι το ποσοστό των φορών που συμβαίνει αυτό, τόσο πιο υγιεινό είναι το μοτίβο του περπατήματός σας. Το να κουτσαίνετε μπορεί να είναι σημάδι ασθένειας, τραυματισμού ή άλλων προβλημάτων υγείας.

Το iPhone σας θα παρακολουθεί αυτήν τη μέτρηση όταν η συσκευή μεταφέρεται κοντά στη μέση σας (όπως στην τσέπη) και περπατάτε σε επίπεδο έδαφος. Μετά από λίγες ημέρες συλλογής δεδομένων, θα σας στείλει μια ειδοποίηση που θα σας ενημερώνει εάν το ποσοστό σας είναι εντάξει, χαμηλό ή πολύ χαμηλό.

Η εφαρμογή Health μπορεί να στείλει μια ειδοποίηση σταθερότητας στο περπάτημα, η οποία μπορεί να σας πει όταν το σκορ σας στη σταθερότητα βαδίσματος είναι χαμηλό. Μια χαμηλή βαθμολογία σημαίνει ότι κινδυνεύετε να πέσετε και θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάποιες ασκήσεις για να βελτιώσετε τη δύναμη και την ισορροπία. Η εφαρμογή Apple’s Health προσφέρει βίντεο με πέντε τέτοιες ασκήσεις.

πηγή: phonearena.com