Νέο πείραμα του Netflix με δωρεάν πρόγραμμα

84

Το Netflix αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα πείραμα για να διαπιστώσει αν η δωρεάν προσφορά περιεχομένου μπορεί να μετατρέψει τους χρήστες σε συνδρομητές επί πληρωμή. Έτσι, ανακοίνωσε πως θα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα του στην Κένυα. Το συγκεκριμένο πακέτο θα περιέχει περίπου το 1/4 του περιεχομένου που βλέπουν οι επί πληρωμή συνδρομητές, δεν θα έχει διαφημίσεις και δεν θα ζητά πληροφορίες χρέωσης με το sign-up. Οι δωρεάν χρήστες θα πρέπει μόνο να επιβεβαιώσουν πως είναι άνω των 18 ετών και να πληκτρολογήσουν το email και το password τους.

Πέρα από το μειωμένο περιεχόμενο, υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί, όπως το γεγονός ότι διατίθεται μόνο σε Android χρήστες, καθώς και ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν να κάνουν download τα επεισόδια για παρακολούθηση offline, ενώ δεν θα μπορούν να κάνουν και cast τις ταινίες ή τις σειρές από τη συσκευή τους στην τηλεόραση.

Μιλώντας στο Variety, εκπρόσωπος του Netflix δήλωσε πως η εταιρεία θα συγκεντρώσει πληροφορίες από αυτό το πείραμα και θα εξετάσει πόσο αποτελεσματικά παράγει συνδρομητές επί πληρωμή. Το Netflix επενδύει όλο και περισσότερο σε νέες αγορές για να αντισταθμίσει τη μειωμένη ανάπτυξη στις ΗΠΑ και στις υπόλοιπες κορεσμένες αγορές, τη στιγμή που αυξάνεται και ο ανταγωνισμός. Αν το πείραμα πετύχει, πιθανώς να δούμε περισσότερες χώρες να εισάγουν το δωρεάν πακέτο.

πηγή: unboxholics.com