Νέο τύπο μπαταρίας θα διαθέτει το Xiaomi Mi 11 Ultra

407
xiaomi

Η διάθεση του Xiaomi Mi 11 Ultra πλησιάζει και λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα, η εταιρεία αποκάλυψε τη νέα τεχνολογία της μπαταρίας με την οποία θα εξοπλιστεί. Σύμφωνα με τον Daniel D, Senior Product Marketing Manager and Global Spokesperson της Xiaomi, το Xiaomi Mi 11 Ultra θα εξοπλιστεί με μια νέα τεχνολογία μπαταρίας που αποκαλείται silicon-oxygen anode battery.

Τα κύρια πλεονεκτήματα, είναι αφενός ότι θα είναι πιο λεπτή, ενώ θα παρέχει και σημαντικά πιο γρήγορη φόρτιση. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια προσέγγιση παρόμοια με τα ηλεκτρικά οχήματα, προσθέτοντας nano scale silicon υλικά στο αρνητικό ηλεκτρόδιο για την παραγωγή 10x μεγαλύτερης χωρητικότητας σε σχέση με τις μπαταρίες γραφενίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα φήμες, το τελευταίο και πιο πρόσφατο Xiaomi flagship smartphone θα καταφθάσει με Snapdragon 888 chipset, LPDDR5 RAM και UFS 3.1 storage. Θα εξοπλιστεί με 67w γρήγορη ενσύρματη φόρτιση, 67w ασύρματη φόρτιση και 10w αντίστροφη φόρτιση, ενώ θα διαθέτει και 5.000 mAh.(πηγή:techmaniacs.gr)