Ο CEO της Xiaomi λέει ότι η εταιρεία θα παράγει μαζικά τα δικά της αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του 2024

56
xiaomi number 2 smartphone vendor 3 1626700317

Ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, είπε ότι ο κινέζος κατασκευαστής smartphone θα παράγει μαζικά τα δικά του αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του 2024, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Τρίτη. Τα σχόλια, που έγιναν σε μια εκδήλωση επενδυτών, αναφέρθηκαν αρχικά από τοπικά μέσα ενημέρωσης και αργότερα επιβεβαιώθηκαν από την εταιρεία. Ο Zang Ziyuan, διευθυντής στο διεθνές τμήμα μάρκετινγκ της Xiaomi, δημοσίευσε επίσης την είδηση ​​στον επαληθευμένο λογαριασμό του στο Weibo.

Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί τον επόμενο σημαντικό στόχο για το νέο ηλεκτρικό όχημα (EV) της εταιρείας, τον οποίο η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα νωρίτερα φέτος. Τον Μάρτιο, η Xiaomi δήλωσε ότι θα δεσμευτεί να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο τμήμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα δέκα χρόνια. Η εταιρεία ολοκλήρωσε την εγγραφή επιχειρήσεων της μονάδας EV της στα τέλη Αυγούστου.

Η εταιρεία έχει αυξήσει τις προσλήψεις για τη μονάδα, αν και δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν θα παράγει το αυτοκίνητο ανεξάρτητα ή μέσω συνεργασίας με μια υπάρχουσα αυτοκινητοβιομηχανία.

πηγή: reuters.com