Ο CEO του TikTok ρωτήθηκε για την επίθεση στο Καπιτώλιο και τον ρόλο της εφαρμογής

197
6165d7f1e3a8d80018037127
©Shannon Stapleton/Reuters

Ο Γερουσιαστής Γκάρι Πίτερς, έστειλε επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TikTok την Τρίτη, ζητώντας από την εταιρεία να παράσχει λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκε στον εξτρεμισμό πριν και μετά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Στην επιστολή, ο Πίτερς εξέφρασε την ανησυχία του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του TikTok, Shou Zi Chew, ότι «οι εγχώριοι εξτρεμιστές φέρεται να χρησιμοποίησαν το TikTok για να στρατολογήσουν, να οργανώσουν και να επικοινωνήσουν» πριν από την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου και «να συνεχίσουν να διαδίδουν τα μηνύματά τους μέσω περιεχομένου που υποστηρίζει τη λευκή κυριαρχία και την τρομοκρατία».

“Δεν επιτρέπουμε στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας για να απειλήσουν ή να υποκινήσουν βία ή να προωθήσουν επικίνδυνα άτομα ή οργανώσεις”, λέει το TikTok. “Όταν υπάρχει απειλή για τη δημόσια ασφάλεια ή ένας λογαριασμός χρησιμοποιείται για την προώθηση βίας εκτός πλατφόρμας, ενδέχεται να αναστείλουμε ή να απαγορεύσουμε τον λογαριασμό. Σε περιπτώσεις, θα αναφέρουμε τις απειλές στις αρμόδιες νομικές αρχές.”

πηγή: businessinsider.com