Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco αναμένει ότι οι ελλείψεις επεξεργαστών θα διαρκέσουν για άλλους έξι μήνες

67
motherboard 3406930 1920

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco, Chuck Robbins, δήλωσε ότι η παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών αναμένεται να διαρκέσει για το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους. “Πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμη έξι μήνες για να περάσουμε βραχυπρόθεσμα”, είπε στο BBC.

Οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας στους επεξεργαστές έχουν επηρεάσει πολλές εταιρείες τεχνολογίας που μαστίζονται από την αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρονικά, που οφείλεται στην πανδημία COVID-19 και τις ελλείψεις τσιπ σε μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής, ανέφεραν οι Financial Times.

Αυτό ώθησε τους παρόχους να αναπτύξουν περισσότερη χωρητικότητα, δήλωσε ο Robbins. Και “αυτό θα γίνει όλο και καλύτερο στους επόμενους 12 έως 18 μήνες”, είπε. Η επέκταση της χωρητικότητας θα είναι ζωτικής σημασίας καθώς αυξάνεται η ζήτηση. “Η έλλειψη είναι ένα μεγάλο πρόβλημα”, είπε ο Robbins, “επειδή οι επεξεργαστές πηγαίνουν σχεδόν σε όλα τα ηλεκτρονικά προϊόντα.”

Ως αποτέλεσμα της μείωσης της προσφοράς, οι κατασκευαστές smartphone, τηλεοράσεων και οικιακών συσκευών έχουν δει καθυστερήσεις στην παραγωγή. Οι διαταραχές επηρεάζουν επίσης την παραγωγή άλλων οικιακών συσκευών, όπως τοστιέρες και πλυντήρια.

πηγή: businessinsider.com