Ο έλεγχος γραμματικής του Gboard δεν είναι πλέον αποκλειστικά για το Pixel 6

86
pixel gboard grammar check
9to5google.com

Με τα Pixel 6 και 6 Pro, η Google εισήγαγε την δυνατότητα “έλεγχος γραμματικής” στο Gboard που “λειτουργεί εξ ολοκλήρου στη συσκευή για τη διατήρηση του απορρήτου, εντοπίζοντας και προτείνοντας διορθώσεις για γραμματικά λάθη ενώ ο χρήστης πληκτρολογεί”. Αυτή η ρύθμιση άρχισε να εμφανίζεται και σε άλλες συσκευές Google πέρα από τα παραπάνω μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα, είναι προσβάσιμο σε πολλές συσκευές, με την έκδοση 11.4 του Gboard beta, συμπεριλαμβανομένων των Pixel 5 (Android 12 και 12L) και 4a (13).

Καθώς πληκτρολογείτε, τα γραμματικά λάθη επισημαίνονται με μια μπλε υπογράμμιση που όταν πατηθεί, το Gboard παρέχει μια πλήρη αντικατάσταση στη σειρά προτάσεων. Προς το παρόν, διορθώνει αγγλικές προτάσεις και λειτουργεί στις περισσότερες εφαρμογές Android. Ο γραμματικός έλεγχος έρχεται σε “περισσότερες γλώσσες στο εγγύς μέλλον”, ενώ προς το παρόν δεν προσφέρονται διορθώσεις σε περιπτώσεις WebView.

“Οι φορητές συσκευές χαρακτηρίζονται από περιορισμένη μνήμη και υπολογιστική ισχύ, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη τη δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου γραμματικής υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν μερικές τεχνικές που χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε ένα μικρό, αποτελεσματικό και ικανό μοντέλο”, δήλωσε η Google σε σχετικό blog post.

πηγή: 9to5google.com

EG