Ο επικεφαλής του Instagram πρόκειται να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου για το πώς η εφαρμογή επηρεάζει τα παιδιά

13
instagram 122481 pixahive

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, συμφώνησε να καταθέσει στο Κογκρέσο μετά τη διαμάχη για το Instagram για τα παιδιά, που ξεκίνησε στις αρχές του έτους. Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο «Ο Μοσέρι αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας την εβδομάδα της 6ης Δεκεμβρίου ως μέρος μιας σειράς ακροάσεων για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο, δήλωσε ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ο οποίος θα ηγηθεί της ακρόασης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μαζί με τον Mosseri, η Antigone Davis, η παγκόσμια επικεφαλής ασφάλειας της Meta, και η Frances Haugen, πρώην υπάλληλος του Facebook που έγινε πληροφοριοδότρια, θα είναι μέρος αυτής της κατάθεσης.

Οι NYT ανέφεραν ότι «τον Σεπτέμβριο, η κ. Davis είπε στο Κογκρέσο ότι η εταιρεία αμφισβήτησε την υπόθεση ότι το Instagram ήταν επιβλαβές για τους εφήβους και σημείωσε ότι η έρευνα που διέρρευσε δεν είχε αιτιολογικά δεδομένα».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η διαμάχη ξεκίνησε τον Μάρτιο, αφού το Buzzfeed ανέφερε ότι το Facebook ετοίμαζε μια νέα έκδοση του Instagram που απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 13 ετών. Μετά από αυτό, ορισμένοι οργανισμοί επέκριναν την εταιρεία.

πηγή: 9to5mac.com