Ο Mark Zuckerberg αρνείται ότι το Facebook βάζει το κέρδος πάνω από την ασφάλεια των χρηστών

424
6000
©Xinhua/Barcroft Media

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, δημοσίευσε μια εκτεταμένη απάντηση στις κατηγορίες που απαγγέλονται στην εταιρεία. Είπε ότι οι ισχυρισμοί της Frances Haugen δεν έχουν νόημα και ότι δίνουν μια “ψευδή εικόνα” του κοινωνικού δικτύου. “Στην καρδιά αυτών των κατηγοριών είναι η ιδέα ότι δίνουμε προτεραιότητα στο κέρδος παρά στην ασφάλεια και την ευημερία. Αυτό δεν είναι αλήθεια”, έγραψε στην ανάρτησή του.

Ως παράδειγμα έφερε την ενημέρωση “Meaningful Social Interactions (MSI)”, η οποία σχεδιάστηκε για να εμφανίζει περισσότερο περιεχόμενο από φίλους και συγγενείς στην αρχική οθόνη των χρηστών. Είπε ότι η εταιρεία πέρασε αυτή την αλλαγή κι ας ήξερε ότι θα έκανε τους ανθρώπους να περνούν λιγότερο χρόνο στο Facebook, επειδή έρευνα έδειξε ότι αυτό ήταν το σωστό για την ευημερία τους. Στην κατάθεση της η Haugen, είπε ότι ο Zuckerberg επέλεξε να εφαρμόσει αυτή την ενημέρωση, αντί για αλλαγές που θα μείωναν σημαντικά την παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα.

Η Haugen, η οποία προσχώρησε στο Facebook το 2019, εργάστηκε σε θέματα δημοκρατίας και παραπληροφόρησης όταν ήταν στην εταιρεία. Έφερε «δεκάδες χιλιάδες» σελίδες εσωτερικών εγγράφων στο Facebook στον ιδρυτή της Whistleblower Aid, John Tye. Υπήρξαν πολλές αναφορές που κυκλοφόρησαν με βάση αυτά τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της ύπαρξης ενός VIP προγράμματος που επέτρεψε στους χρήστες υψηλού προφίλ να παραβιάσουν τους κανόνες του Facebook. Η Haugen κατηγόρησε επίσης το Facebook ότι συνέβαλε στην παραπληροφόρηση των εκλογών και τις ταραχές του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

πηγή: engadget.com