Ο Πούτιν θα υπογράψει νομοθεσία που υποχρεώνει τις εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ να ανοίξουν γραφεία στη Ρωσία

96
putin 5277284 1280

Οι Ρώσοι νομοθέτες έχουν εγκρίνει νομοθεσία που απαιτεί από εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ, όπως το Facebook και το Twitter, να ανοίξουν γραφεία στη Ρωσία έως τον Ιανουάριο του 2022. Αυτό θεωρείται ως μέρος της προσπάθειας της Ρωσίας να διεκδικήσει την «κυριαρχία» της στο Διαδίκτυο.

Η νομοθεσία θα απαιτεί από ξένους ιστότοπους, με περισσότερους από μισό εκατομμύριο καθημερινoύς χρήστες στη Ρωσία, να ανοίγουν υποκατάστημα στη χώρα ή έστω ρωσική νομική οντότητα. Ο στόχος είναι να βάλει μεγάλες αμερικανικές ιστοσελίδες υπό ρωσική δικαιοδοσία, όπου θα ήταν ευκολότερο για την κυβέρνηση να ρυθμίσει τι δημοσιεύεται στους ιστότοπους.

Εάν ιστότοποι όπως το Facebook και το Twitter αποφασίσουν να εξαιρεθούν, κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και να απαγορευτούν οι διαφημίσεις τους στη Ρωσία, κάτι που θα επηρέαζε αντίστοιχα την κυκλοφορία τους και τη συνολική επωνυμία τους. Το νομοσχέδιο δεν έχει υπογραφεί ακόμη, αλλά ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να αναλάβει την υπόθεση σύντομα.

πηγή: phonearena.com