Ο προγραμματιστής του PUBG μηνύει την Apple και την Google επειδή πωλούν παιχνίδια που το αντιγράφουν

9
free fire main

Ο προγραμματιστής του δημοφιλούς παιχνιδιού battle royale PUBG: Battlegrounds κατέθεσε αγωγή κατά της Apple και της Google για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων με την πώληση παιχνιδιών που το αντιγράφουν στο App Store και στο Google Play Store.

Το κορεατικό στούντιο Krafton Inc, μαζί με το PUBG Santa Monica που εδρεύει στις ΗΠΑ, ισχυρίζονται ότι ο προγραμματιστής παιχνιδιών Garena με έδρα τη Σιγκαπούρη αντέγραψε το Battlegrounds σε δύο παιχνίδια (Free Fire, και Free Fire: MAX), ενώ η Apple και η Google επέτρεψαν τη δημοσίευση και αναδιανομή αυτών των παιχνιδιών στα αντίστοιχα καταστήματά τους.

Η καταγγελία κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο για την Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια και ζητά μια δίκη από ενόρκους. Το πρώτο παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2017, λίγο μετά την πρώτη κυκλοφορία του PUBG: Battlegrounds, ενώ το δεύτερο χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η Krafton ζήτησε από την Garena και την Apple/Google να σταματήσουν την πώληση/διανομή των παιχνιδιών που αντιγράφουν το PUBG, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το PUBG υποβάλλει μήνυση εναντίον άλλου προγραμματιστή. Το 2018, η Krafton μήνυσε την Epic Games για «ομοιότητες μεταξύ PUBG και Fortnite». Αυτή η υπόθεση απορρίφθηκε στη συνέχεια αφού φέρεται να συνήφθη συμφωνία μεταξύ των δύο στούντιο (και τα δύο ανήκαν εν μέρει στην Tencent).

πηγή: phonearena.com