Οι εξατομικευμένες προειδοποιήσεις θα μπορούσαν να μειώσουν τη ρητορική μίσους στο Twitter, λένε ερευνητές

22
49896915841 401117dd0b b

Ένα σύνολο προσεκτικά διατυπωμένων προειδοποιήσεων που απευθύνονται στους σωστούς λογαριασμούς θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του μίσους στο Twitter. Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας έρευνας, που εξετάζει εάν οι στοχευμένες προειδοποιήσεις θα μπορούσαν να μειώσουν τη ρητορική μίσους στην πλατφόρμα.

Ερευνητές στο Κέντρο Κοινωνικών Μέσων και Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι οι εξατομικευμένες προειδοποιήσεις που ειδοποιούσαν τους χρήστες του Twitter για τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους, μείωσαν τον αριθμό των tweets με ρητορική μια εβδομάδα μετά. Αν και χρειάζεται περισσότερη μελέτη, το πείραμα υποδηλώνει ότι υπάρχει μια «δυνητική πορεία προς τα εμπρός για πλατφόρμες που επιδιώκουν να μειώσουν τη χρήση της ρητορικής μίσους από τους χρήστες», σύμφωνα με τον Mustafa Mikdat Yildirim, τον κύριο συγγραφέα της εργασίας.

«Αυτό που μάθαμε από αυτό το πείραμα είναι ότι αυτό που λειτούργησε είναι το γεγονός ότι γνωστοποιήσαμε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι υπάρχει κάποιος λογαριασμός που παρακολουθεί τη συμπεριφορά τους», λέει ο Yildirim.

πηγή: engadget.com