Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν εταιρείες που βοηθούν την κβαντική υπολογιστική του κινεζικού στρατού

13
f3571799 42d3 40f5 a506 1412e37c6388

Οι ΗΠΑ λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για να αποτρέψουν τον κινεζικό στρατό από το να διεκδικήσει την κυριαρχία του κβαντικού υπολογιστή. Το Υπουργείο Εμπορίου πρόσθεσε οκτώ παραγωγούς τεχνολογίας στη λίστα για να τους αποτρέψει από το να υποστηρίξουν τις προσπάθειες κβαντικής υπολογιστικής του κινεζικού στρατού. Οι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν την «αναδυόμενη» τεχνολογία των ΗΠΑ που θα μπορούσε να βοηθήσει με την ανάπτυξη συστημάτων κατά της μυστικότητας ή κατά των υποβρυχίων.

Η λίστα επικεντρώνεται σε ένα μείγμα εταιρειών και ερευνητών, συμπεριλαμβανομένων των QuantumCTek και του Εθνικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών Hefei. Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν επίσης τρεις θυγατρικές της Corad Technology Limited, μιας κινεζικής εταιρείας στη λίστα από το 2019, αν και δεν ήταν σαφές ότι εμπλέκονταν κβαντικοί υπολογιστές, κατηγορήθηκαν όμως ότι υποστήριξαν τα στρατιωτικά και διαστημικά προγράμματα του Ιράν καθώς και εταιρείες της Βόρειας Κορέας. Η ευρύτερη ενημέρωση της λίστας περιελάμβανε 27 οργανισμούς και άτομα, συμπεριλαμβανομένων 13 στο Πακιστάν που κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν τα «μη διασφαλισμένα» προγράμματα πυρηνικών ή βαλλιστικών πυραύλων της χώρας.

Η διευρυμένη λίστα αποκλεισμού μπορεί να επιβραδύνει τα πράγματα, ωστόσο, περιορίζοντας την πρόσβαση της Κίνας σε αμερικανικούς επεξεργαστές και άλλο εξοπλισμό που θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάπτυξη.

πηγή: engadget.com