Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για hacking στη Microsoft

42
hacking devices 67039 pixahive

Η κυβέρνηση Biden για πρώτη φορά τη Δευτέρα κατηγόρησε την κινεζική κυβέρνηση ότι παραβίασε τα συστήματα email της Microsoft, που χρησιμοποιούν πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, κυβερνήσεις και στρατιωτικοί, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκέντρωσαν μια μεγάλη ομάδα συμμάχων για να καταδικάσουν το Πεκίνο για κυβερνοεπιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Antony J. Blinken είπε ότι το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας «έχει καλλιεργήσει ένα σύστημα χάκερ εγκληματικών συμβάσεων που πραγματοποιούν δραστηριότητες κρατικής χρηματοδότησης και εγκλήματος στον κυβερνοχώρο για δικό τους οικονομικό κέρδος».

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά έθνη κατηγόρησαν το Πεκίνο ότι επιτρέπει στους χάκερ να λειτουργούν από την κινεζική επικράτεια, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, των οποίων οι εταιρείες χτυπήθηκαν σκληρά από το hacking της Microsoft, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, κατηγορώντας απευθείας την κινεζική κυβέρνηση και τη σχέση μεταξύ κινεζικών μυστικών υπηρεσιών και εγκληματικών ομάδων hacking.

Δεν ανακοινώθηκαν κυρώσεις τη Δευτέρα κατά της Κίνας, σε αντίθεση με τις κυρώσεις που επέβαλε ο Λευκός Οίκος στη Ρωσία τον Απρίλιο, όταν κατηγόρησε τη χώρα για την εκτεταμένη επίθεση hacking στη SolarWinds που επηρέασε τις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και περισσότερες από 100 εταιρείες.

πηγή: nytimes.com