Οι νέες τεχνολογίες που θα δούμε το 2021

184
Gsmarena 002

Φέτος θα δούμε νέες καινοτομίες στην τεχνολογία σε πολλούς κλάδους, όπως στα δίκτυα, τους υπολογιστές και ανάμεσά τους φυσικά τα smartphones θα έχουν τη τιμητική τους. Αυτές είναι οι νέες τάσεις που αναμένεται να ξεχωρίσουν το 2021.

Το μέλλον των smartphones θα είναι αναδιπλούμενο

Ένας νέος σχεδιασμός φαίνεται πώς θα πρωταγωνιστήσει στην αγορά των κινητών, αφού όλο και περισσότερες εταιρείες μπαίνουν στη “μάχη” των νέων form-factor. Η Samsung μας έκανε ήδη την αρχή με το Samsung Galaxy Z Fold, ακολουθούν όμως οι Oppo, Vivo, Xiaomi και Google που ετοιμάζουν τα δικά τους foldables μοντέλα. Τώρα περιμένουμε το Android 12 με μεγαλύτερη αγωνία!

Φουτουριστικές διάφανες οθόνες

Νέα φουτουριστική τεχνολογία θα μπει στην αγορά με διαφανείς οθόνες. Την έναρξη στην επόμενη γενιά οθόνης έκανε η εταιρεία LG με την OLED οθόνη με 40% περισσότερη διαφάνεια και λειτουργία αφής. Προβλέπεται πώς οι διαφανείς οθόνες θα μας συστήσουν νέες χρήσεις και θα ενσωματωθούν σε οικιακές συσκευές, αυτόνομα αμάξια, ακόμα και μέσα μεταφοράς.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση του Wifi 6

Με την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση άλλαξαν πολλά. Έτσι ετοιμάζεται να αλλάξει και το WiFi 6 με τη μεγαλύτερη αναβάθμιση που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Το δίκτυο αναμένεται να αποκτήσει και φάσμα 6 GHz που δεν θα επικεντρωθεί στην ταχύτητα αλλά στην απόδοση. Θα αυξήσει το εύρος των διασυνδεδεμένων συσκευών, πολλαπλασιάζοντας τη διαθεσιμότητά του σε περίπου 7 συσκευές ταυτόχρονα.

Υγεία και ευεξία σε Wearables

Η Apple ήξερε πως το Digital Health θα είναι μια από τις ανάγκες της εποχής όταν παρουσίασε τα Apple Watch Series 6. Και είναι μία αλήθεια την οποία φαίνεται να υποστηρίζουν πολλές εταιρείες με νέες προτάσεις πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Η προσωπική υγεία θα πρωταγωνιστεί σε πολλά απ’ τα wearable gadgets που θα δούμε το 2021, όπως το BioButton της BioIntelliSense. Πρόκειται για μια μικρή συσκευή που μετράει θερμοκρασία, καρδιακούς παλμούς και αναπνευστικό ρυθμό για να υποδείξει ενδεχόμενα συμπτώματα του COVID-19.

Σούπερ υπολογιστές

Στη σφαίρα της κβαντική θεωρίας μπαίνουν οι επόμενες γενιές υπολογιστών με το quantum computing. Οι κβαντικοί υπολογιστές θα αποθηκεύουν έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών, όχι σε bits, αλλά qubits. Τον πρώτο συγγενικό υπολογιστή είδαμε το 2019 από την Google που κατάφερε πειραματικά να πραγματοποιήσει μέσα σε 200 δευτερόλεπτα έναν υπολογισμό για τον οποίο ένας συμβατός υπολογιστής θα χρειαζόταν 10.000 χρόνια.

Ήδη οι επενδύσεις και ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε χώρες όπως ΗΠΑ και Κίνα είναι μεγάλος σε αυτό το πεδίο και μας φέρνoυν πιο κοντά στην τεχνολογία του αύριο. Θα δούμε άραγε τους πρώτους υπολογιστές με κβαντικά chip στην αγορά το 2021;

πηγή: irepair.gr