Οι πωλήσεις NFT έφτασαν τα $25 δισ. το 2021

136
nft 3 640x360 1

Από πιθήκους-καρτούν μέχρι βίντεο κλιπ, οι πωλήσεις των NFT έφτασαν περίπου τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, καθώς το περιουσιακό στοιχείο κρυπτονομισμάτων εξερράγη σε δημοτικότητα, σύμφωνα με στοιχεία από το πρόγραμμα παρακολούθησης αγοράς DappRadar, αν και υπήρχαν ενδείξεις επιβράδυνσης της ανάπτυξης προς το τέλος του έτους.

Οι τιμές ορισμένων μη ανταλλάξιμων tokens (NFTs), δηλαδή περιουσιακών στοιχείων που αγοράζονται με κρυπτονομίσματα, αυξήθηκαν πολύ γρήγορα πέρυσι. Ο κόσμος της τέχνης έσπευσε να κερδίσει χρήματα, με τους οίκους δημοπρασιών να πουλούν NFT που αντιπροσωπεύουν απλά κινούμενα σχέδια για εκατομμύρια δολάρια, χωρίς φυσικά αντικείμενα. Ένα έργο τέχνης NFT έφτασε το ρεκόρ των 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε έκπτωση του Christie’s τον Μάρτιο. Εν τω μεταξύ, ορισμένες από τις κορυφαίες μάρκες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Coca Cola και Gucci, έχουν επίσης πουλήσει NFT.

Ο όγκος πωλήσεων NFT ανήλθε σε 24,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σε σύγκριση με μόλις 94,9 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το DappRadar. Το DappRadar συλλέγει δεδομένα σε δέκα διαφορετικά blockchain, τα οποία χρησιμοποιούνται για την καταγραφή ιδιοκτητών NFT.

πηγή: reuters.com