Οι τρεις αλλαγές που παρατηρήθηκαν στη νέα ενημέρωση του Android

535
android 12

Σε εφαρμογή έχει θέσει η Google τη νέα ενημέρωση του λειτουργικού της συστήματος.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα cnet, η νέα ενημέρωση παρόλο που φαίνεται να είναι σχετικά παρόμοια με την αμέσως προηγούμενη (σ.σ. Android 11), εμπεριέχει τρία νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη.

Νέες λειτουργίες στην πολιτική απορρήτου

Η πρώτη αλλαγή που παρατηρήθηκε σχετίζεται, σύμφωνα με blogspot που ασχολείται αμιγώς με ζητήματα Android, με την ένταξη νέων λειτουργιών στην πολιτική απορρήτου των εφαρμογών. Το γεγονός αυτό θα δώσει, σύμφωνα με τον ιστότοπο, μεγαλύτερο έλεγχο στους χρήστες στη διαχείριση των εφαρμογών τους.

Συγκεκριμένα, θα ενημερώνει τους χρήστες για τον τρόπο χρήσης των cookies σε διάφορες ιστοσελίδες, ενώ είναι σχεδιασμένο και για να αποτρέψει την ακούσια εξαγωγή δραστηριοτήτων, υπηρεσιών και γενικότερων πληροφοριών.

Επανασχεδιασμένες ειδοποιήσεις

Στη νέα ενημέρωση συμπεριλαμβάνεται, επίσης σύμφωνα με τον ιστότοπο, και ο επανασχεδιασμός των ειδοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, μέσα από τη νέα ενημέρωση, ο χρήστης θα μπορεί, πατώντας την ειδοποίηση, να μπαίνει απευθείας στην εφαρμογή, ενώ θα συμπεριλαμβάνεται και ένα νέο κουμπί που θα του επιτρέπει να αναβάλλει αχρείαστες ειδοποιήσεις.

Μέσα από τον επανασχεδιασμό, η Google στοχεύει να κάνει τις εφαρμογές της πιο εύχρηστες και λειτουργικές.

Λειτουργία ενός χεριού

Όσον αφορά τη λειτουργία ενός χεριού, παρατηρήθηκε ότι το Android 12 περιλαμβάνει μερικές αλλαγές, κυρίως, στον σχεδιασμό, οι οποίες πρόκειται να διευκολύνουν τη χρήση του κινητού με το ένα χέρι και με τον αντίχειρα.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα XDA, στη νέα ενημέρωση οι μηχανές αναζήτησης θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος της οθόνης, γεγονός που θα κάνει πιο εύκολη τη χρήση με το ένα χέρι.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι η νέα έκδοση έχει κυκλοφορήσει μόνο για προγραμματιστές και δεν απευθύνεται -ακόμη- στο ευρύ κοινό, καθώς διαθέτει πολλές ατέλειες.

Η κυκλοφορία της γενικής ενημέρωσης πρόκειται να γίνει από τη Google τον Μάιο.