ΟΗΕ στον Elon Musk: Έτσι θα ξοδεύαμε τα χρήματά σου για να καταπολεμήσουμε την παγκόσμια πείνα

304
skynews elon musk tesla spacex 4696368

Υποκινούμενοι από μια πρόκληση του ιδρυτή της Tesla, Elon Musk, τα Ηνωμένα Έθνη δημοσίευσαν ένα σχέδιο για το πώς θα ξόδευαν σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της πείνας σε όλο τον κόσμο.

Η πρόταση έρχεται τρεις εβδομάδες αφότου ο David Beasley, εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, ή WFP, δήλωσε στο CNN ότι περίπου το 2% της καθαρής περιουσίας του Musk 279 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξάλειψη της πείνας. Αργότερα διευκρίνισε σε ένα tweet ότι μια δωρεά 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα «αποτρέψει την πείνα» το επόμενο έτος.

Αφού είδε τη συνέντευξη, ο Musk είπε στο Twitter ότι θα πουλούσε αμέσως μετοχές της Tesla, αξίας άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, εάν ο ΟΗΕ μπορούσε να εξηγήσει πώς τα χρήματα θα «λύσουν» την πείνα.

Ο Beasley υπερασπίστηκε τα σχόλιά του σε μια απάντηση στον Musk στο Twitter και είπε στον επιχειρηματία ότι “με τη βοήθειά σας, μπορούμε να φέρουμε ελπίδα, να οικοδομήσουμε σταθερότητα και να αλλάξουμε το μέλλον”.

Περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια από μια δωρεά περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων για ανθρώπους κυρίως στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, του Σουδάν, του Νότιου Σουδάν και της Υεμένης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Τα χρήματα θα χρηματοδοτήσουν επίσης την διανομή τροφίμων σε αυτές και άλλες χώρες αεροπορικώς, πλωτά ή με φορτηγό.

πηγή: cbsnews.com