Ορισμένες εκδόσεις Android μοιράζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών χωρίς δυνατότητα εξαίρεσης

36
unnamed

Μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από ερευνητές στο Dublin’s Trinity College εξετάζει εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android που αναπτύχθηκαν από κατασκευαστές όπως η Samsung, η Huawei και η Xiaomi. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ακόμη και όταν το λογισμικό είναι “ελάχιστα διαμορφωμένο” και ένα τηλέφωνο Android δεν χρησιμοποιείται, αυτές οι παραλλαγές Android μεταδίδουν “σημαντικές” ποσότητες πληροφοριών πίσω στους προγραμματιστές και σε άλλες εταιρείες που έχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές συστήματος, όπως το Facebook, το Google, το LinkedIn και η Microsoft.

Οι “προεγκατεστημένες” εφαρμογές συστήματος είναι αυτές που βρίσκονται στο τηλέφωνο και δεν μπορούν να διαγραφούν. Ακόμα κι αν δεν ανοίξατε ποτέ μία από αυτές τις εφαρμογές, εξακολουθούν να στέλνουν δεδομένα πίσω στη μητρική εταιρεία της εφαρμογής και σε πολλές τρίτες εταιρείες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να εξαιρεθείτε από αυτήν τη διάδοση δεδομένων.

Όταν ρωτήθηκε η Google σχετικά με τη δυνατότητά της να συλλέγει δεδομένα χωρίς εξαίρεση, η εταιρεία είπε ότι “έτσι λειτουργούν τα σύγχρονα smartphone”.

πηγή: phonearena.com