Πάνω από το 50% των κορυφαίων 100 παιχνιδιών του Steam λειτουργούν στο Steam Deck

77
steam deck

Τo φορητό PC gaming έρχεται στο προσκήνιο το 2022. Ανακοινώνονται νέα gaming laptops και τσιπ για κινητά και φυσικά υπάρχει η κυκλοφορία του Steam Deck. Η φορητή κονσόλα έχει κάνει πάταγο και η Valve σχεδιάζει ήδη ένα Steam Deck 2.

Αυτό που ήταν εξίσου εντυπωσιακό με την ίδια τη μικρή μονάδα, είναι η ώθηση για συμβατότητα. Υπάρχουν τόνοι παιχνιδιών που λειτουργούν στο Steam Deck, αλλά τείνουν να διαφέρουν ως προς το πόσο καλά το κάνουν. Ευτυχώς, το Steam διαθέτει ένα σύστημα επαλήθευσης για να βοηθήσει σε αυτήν τη διαδικασία, το οποίο αξιολογεί τα παιχνίδια με το πόσο καλά λειτουργούν με τη νέα υβριδική κονσόλα.

Για να είναι επαληθευμένο ένα παιχνίδι Steam Deck, πρέπει να λειτουργεί αρκετά απρόσκοπτα στο Steam Deck, όπως θα λειτουργούσε και στον υπολογιστή. Αν και υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός παιχνιδιών στην πλατφόρμα, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι περισσότεροι χρήστες πιθανώς ενδιαφέρονται μόνο για λίγα.

Αποδεικνύεται ότι 28 από τα 100 κορυφαία παιχνίδια Steam είναι Steam Deck Verified. Αυτό περιλαμβάνει δημοφιλείς τίτλους όπως το Elden Ring, το Apex Legends, το Valheim, καθώς και 25 άλλα παιχνίδια. Το επόμενο βήμα κάτω από το Steam Deck Verified είναι το Steam Deck με δυνατότητα αναπαραγωγής. Αυτά είναι παιχνίδια που δεν έχουν τόσο καλή εμπειρία στο Deck όσο θα αποκτούσατε σε έναν υπολογιστή ή απλώς δεν έχουν επαληθευτεί ακόμα. Στον αριθμό είναι 26 παιχνίδια στη λίστα από τους 100 κορυφαίους τίτλους.

πηγή: pcgamer.com

_

ΑΚ