Πληροφοριοδότρια του Facebook: “Έβαλαν το κέρδος πάνω από τον έλεγχο της ρητορικής μίσους”

77
 120805259 2afdc523 ee6d 4ed2 97dc a5459ff2a209
©CBS

Μία πληροφοριοδότρια του Facebook κατηγόρησε τον κολοσσό των κοινωνικών μέσων ότι έδινε επανειλημμένα προτεραιότητα στο κέρδος από την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης και είπε ότι οι δικηγόροι της έχουν καταθέσει τουλάχιστον οκτώ καταγγελίες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η Frances Haugen, η οποία εργαζόταν ως υπεύθυνη προϊόντων στην ομάδα παραπληροφόρησης των πολιτών στο Facebook, εμφανίστηκε την Κυριακή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα CBS “60 Minutes”, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά της ως η πληροφοριοδότρια που διέρρευσε τα έγγραφα που στήριξαν μια έρευνα της Wall Street Journal για τη βλάβη που προκαλεί στα έφηβα κορίτσια το Instagram.

«Υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ του τι ήταν καλό για το κοινό και τι ήταν καλό για το Facebook», είπε η Haugen κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Ανέφερε επίσης ότι το Facebook είπε ψέματα στο κοινό για την πρόοδο που έχει σημειώσει για να περιορίσει τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα του. Πρόσθεσε ότι το Facebook χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει στην οργάνωση της εξέγερσης στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, αφού η εταιρεία απενεργοποίησε τα συστήματα ασφαλείας μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

πηγή: reuters.com