Ψηφιακές απάτες με δόλωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες

76

Φέτος, τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, γεγονός που μειώνει τους φυσικούς κινδύνους, όσον αφορά στην υγεία και την ψηφιακή ασφάλεια (όπως κλοπή δεδομένων χρησιμοποιώντας τις ευπάθειες του δημόσιου Wi-Fi στο στάδιο).

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την προθυμία των οπαδών να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες υποκινώντας διάφορα διαδικτυακά προγράμματα εξαπάτησης.

Για να αποκτήσουν καλύτερη επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο οι απατεώνες προσπαθούν να κερδίσουν έσοδα από το ενδιαφέρον των θεατών, οι ειδικοί της Kaspersky ανέλυσαν ιστότοπους phishing που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σχεδιασμένους για να κλέψουν τα στοιχεία των χρηστών.

Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές βρήκαν ψεύτικες σελίδες που υποτίθεται ότι θα μεταδώσουν ζωντανά ποικίλες Ολυμπιακές εκδηλώσεις, πουλώντας εισιτήρια για διαγωνισμούς που δεν θα έχουν θεατές, διάφορα δώρα, ακόμη και το πρώτο πλαστό εικονικό νόμισμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους οικείους σας από το phishing που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι ειδικοί της Kaspersky προτείνουν να ελέγξτε το link πριν κάνετε κλικ. Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω σε αυτό για να κάνετε προεπισκόπηση της διεύθυνσης URL και αναζητήστε ορθογραφικά λάθη ή άλλες παρατυπίες. Επιπλέον, να ελέγχετε την αυθεντικότητα των ιστότοπων πριν εισαγάγετε προσωπικά δεδομένα και να χρησιμοποιείτε μόνο επίσημες ιστοσελίδες για να παρακολουθήσετε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να ελέγξτε ξανά τις μορφές διευθύνσεων URL και την ορθογραφία του ονόματος της εταιρείας. Τέλος, να χρησιμοποιείτε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας που εντοπίζει κακόβουλα συνημμένα και αποκλείει ιστότοπους phishing.

πηγή: ot.gr