Πώς ένα video game κατάφερε να βοηθήσει το περιβάλλον

527
logo

Ο λόγος για το “Alba: A Wildlife Adventure”, κατασκευασμένο από την Ustwo Games, η οποία σε μόλις δύο μήνες, βοήθησε να φυτευτούν περισσότερα από μισό εκατομμύριο δέντρα με την κυκλοφορία του “Alba: A Wildlife Adventure” το 2020.

Το παιχνίδι ακολουθεί ένα κορίτσι που επισκέπτεται τους παππούδες της σε ένα νησί της Μεσογείου, πλούσιο με πανέμορφα τοπία και άγρια ​​φύση. Στο παιχνίδι περνάτε χρόνο καταγράφοντας την άγρια ​​φύση, φωτογραφίζοντας ζώα και απολαμβάνοντας τη φύση. Αλλά καθώς το κάνετε αυτό, ανακαλύπτετε ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα στο νησί και αρχίζετε να μαθαίνετε για την επίδραση των ανθρώπων στη φύση. Τελικά, συνειδητοποιείτε ότι ολόκληρο το νησί κινδυνεύει.

Πώς λοιπόν όλα αυτά οδηγούν στη φύτευση δέντρων στον πραγματικό κόσμο; Η CEO της Ustwo Games, Maria Sayans, λέει ότι αρχικά έψαχναν έναν τρόπο να αντισταθμίσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Τελικά στράφηκαν στον Ecologi, έναν οργανισμό αφιερωμένο στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του πλανήτη και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω έργων αναδάσωσης. Το στούντιο αποφάσισε ότι για κάθε αντίγραφο του παιχνιδιού που πωλήθηκε ή κατεβάστηκε (το παιχνίδι είναι επίσης διαθέσιμη στο Apple Arcade, μια υπηρεσία συνδρομής για κινητά) θα φυτέψουν ένα δέντρο.

Ο απώτερος στόχος για την Ustwo Games είναι να φυτέψουν ένα εκατομμύριο δέντρα, Αλλά πέρα ​​από αυτό η Sayans λέει ότι θα συνεχίσουν. “Δεν μπορώ να φανταστώ να σταματήσουμε μόλις φτάσουμε σε ένα εκατομμύριο δέντρα. Η δέσμευσή μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας, τη θέση επιρροής μας, ως δύναμη για καλό σκοπό. Και έτσι νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτό ως έμπνευση για τα παιχνίδια που θα κάνουμε στο μέλλον. “

πηγή: pcgamer.com