Πώς επηρεάζουν την Apple και τη Google τα μέτρα για το gaming στην Κίνα

240
αρχείο λήψης
©campaignasia.com

Αν σας αρέσει να παίζετε βιντεοπαιχνίδια στο κινητό, η Κίνα δεν είναι το κατάλληλο μέρος γι’ αυτό. Στο τέλος του περασμένου μήνα, η χώρα εξέδωσε νέους κανόνες που περιορίζουν σοβαρά τον χρόνο παιχνιδιού που μπορούν να περάσουν τα παιδιά και τα άτομα κάτω των 18 ετών κάθε εβδομάδα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Οι νέοι κανόνες που ανακοινώθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Τύπου και Δημοσίευσης της Κίνας περιορίζουν το βιντεοπαιχνίδι από άτομα κάτω των 18 σε έως μία ώρα την ημέρα μεταξύ 8 μ.μ. και 9 μ.μ. Σαββατοκύριακα και αργίες.

Φέτος, η χώρα απέφυγε να χορηγήσει άδεια σε οποιοδήποτε βιντεοπαιχνίδι. Ενώ η προηγούμενη απαγόρευση των βιντεοπαιχνιδιών διήρκεσε 9 μήνες, δεν έχει ανακοινωθεί χρονικό πλαίσιο για την τρέχουσα απαγόρευση. Η Κίνα απαιτεί από τους προγραμματιστές βιντεοπαιχνιδιών να έχουν άδεια που έχει εκδοθεί από την κινεζική κυβέρνηση. Ενώ τα καταστήματα εφαρμογών που βασίζονται σε Android, όπως το Google Play Store, άρχισαν να ελέγχουν την άδεια το 2016, το App Store δεν απαιτούσε από τους προγραμματιστές να έχουν την άδεια μέχρι πέρυσι. Όταν η χώρα σταμάτησε να εκδίδει άδειες για βιντεοπαιχνίδια για το μεγαλύτερο μέρος του 2018, υπήρξε κάποια οικονομική επίπτωση στα κέρδη του App Store, σύμφωνα με τον CEO της Apple Tim Cook.

Ενώ η Apple και η Google θα σημειώσουν μείωση των εσόδων σε iOS και Android αντίστοιχα, οι κινεζικές εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών όπως η Tencent και η NetEase θα επηρεαστούν επίσης οικονομικά από την καταστολή των βιντεοπαιχνιδιών από την Κίνα.

πηγή: phonearena.com