Πώς να απολυμάνετε κινητά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές

63
screenshot 6

Παρόλο που λόγω του COVID-19 είμαστε πολύ πιο συνειδητοποιημένοι για την προσωπική μας υγιεινή, συχνά αμελούμε να απολυμαίνουμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές. Τα κινητά, οι φορητοί υπολογιστές, τα τηλεχειριστήρια και άλλες συσκευές είναι εστίες μικροβίων. Υφάσματα από μικροΐνες, μπατονέτες, αποσταγμένο νερό, οινόπνευμα και υγρό πιάτων είναι μερικά από τα υλικά που χρειάζεστε για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τις συσκευές σας.

Απολύμανση κινητού ή tablet:

Οι κατασκευαστές συνιστούν τον καθαρισμό με αποσταγμένο νερό και ένα πανί μικροϊνών. Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας μπατονέτες μπορείτε να καθαρίσετε τις εσοχές και τα κουμπιά γύρω από τα άκρα της οθόνης. Η Apple επίσης αναθεώρησε τις οδηγίες της για τον καθαρισμό των προϊόντων της και εγκρίνει την χρήση οινοπνεύματος με 70% αλκοόλη ή μαντηλάκια απολύμανσης. Εάν ανησυχείτε για την οθόνη σας, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα προστατευτικό γυαλί που μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα και δεν θα προκαλέσει ζημιά στην συσκευή.

Απολύμανση ακουστικών:

Τα ακουστικά μαζεύουν πολύ εύκολα ιδρώτα και λιπαρότητα. Καλό θα ήταν να περάσετε τόσο τα ακουστικά κεφαλής, όσο και τα earphones με ένα πανί μικροϊνών βρεγμένο με το ίδιο διάλυμα που φτιάξατε για το τηλέφωνό σας.

Απολύμανση φορητού υπολογιστή:

Αφού τον αποσυνδέσετε και αφαιρέσετε την μπαταρία, βρέξτε ελαφρά ένα πανί καθαρισμού μικροϊνών και περάστε όλες τις πλαστικές ή μεταλλικές επιφάνειες. Στην LCD οθόνη, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για αυτή τη δουλειά και σκουπίστε απαλά με ένα πανί χωρίς χνούδι που θα αποτρέψει να σχηματιστούν ραβδώσεις. Στις οθόνες αφής, χρησιμοποιήστε καθαριστικό νερού ή γυαλιών και για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε επίσης να πάρετε τα μαντηλάκια καθαρισμού.

πηγή: gr.pcmag.com