Πώς να αξιοποιήσετε σωστά την premium συνδρομή σας στο Netflix

53
netflix living room relaxation film series

Εάν έχετε premium συνδρομή στο Netflix, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε streaming σε 4Κ. Παρόλα αυτά έχετε δύο τρόπους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη συνδρομή.

Αν θέλετε την καλύτερη εμπειρία, θα χρειαστείτε μια οθόνη 4Κ. Το Netflix λέει επίσης ότι θα χρειαστείτε τουλάχιστον 25 Mbps σύνδεση στο διαδίκτυο για ροή 4K. Αλλά κάτι λιγότερο προφανές είναι το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε.

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή Windows έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Netflix από το Microsoft Store ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge. Χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης, ακόμη και το Chrome, θα σας επιτρέψει να κάνετε ροή μόνο έως 720p. Οι κάτοχοι συσκευών Apple θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το Safari για να επιτρέψουν τη ροή 4K.

Ο λόγος γι’ αυτό είναι επειδή το Netflix χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM) για την προστασία του περιεχομένου στον ιστότοπό του. Αυτό καθιστά πολύ πιο δύσκολο για τους χρήστες να κατεβάσουν, να αντιγράψουν ή να ηχογραφήσουν περιεχόμενο από τον ιστότοπό τους και να το διανείμουν εκτός του δικτύου τους. Όταν παρακολουθείτε από Chrome, π.χ, μπορεί να παρακαμφθεί αυτό με ορισμένα προγράμματα. Το Microsoft Edge και το Safari χρησιμοποιούν υλικό που είναι πολύ πιο δύσκολο να σπάσουν, οπότε το Netflix τους ανταμείβει με 4Κ προβολή.

πηγή: stuff.co.za