Πώς να βγάζετε καλύτερες φωτογραφίες στο σκοτάδι με το iPhone σας

71
50535314721 42b7a35327 b

Έχουν τελειώσει οι εποχές που οι φωτογραφίες που βγάζαμε στο σκοτάδι με τα κινητά έβγαιναν θολές. Με τη νυχτερινή λειτουργία, όσοι χρησιμοποιούν iPhone μπορούν να τραβήξουν υπέροχες φωτογραφίες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Η νυχτερινή λειτουργία επιμηκύνει τον χρόνο έκθεσης στις φωτογραφίες σας, αφήνοντας περισσότερο φως και κάνοντας τις εικόνες να φαίνονται πιο φωτεινές. Και σε αντίθεση με τις άλλες λειτουργίες κάμερας του iPhone, δεν χρειάζεται να επιλέξετε ανάμεσα σε μια φωτογραφία νυχτερινής λειτουργίας και μια κανονική – η λειτουργία νύχτας ενεργοποιείται και προσαρμόζεται αυτόματα σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού.

Για να χρησιμοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία, θα χρειαστείτε ένα iPhone 11 (συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Pro και Pro Max) ή iPhone 12 (συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Mini, Pro και Pro Max). Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία με την μπροστινή κάμερα “selfie”, σε κατακόρυφη λειτουργία ή με ένα βίντεο με χρονική καθυστέρηση, θα χρειαστείτε ένα από τα μοντέλα iPhone 12.

Η νυχτερινή λειτουργία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν προσπαθείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού. Θα δείτε ένα μικρό σύμβολο που μοιάζει με φεγγάρι, πάνω αριστερά, να γίνεται κίτρινο. Θα εμφανίζεται ένδειξη χρόνου, συνήθως δευτερολέπτων, όπως “1s” ή “5s”, όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία, πράγμα που δείχνει τον χρόνο έκθεσης (ή το χρονικό διάστημα που η κάμερα αφήνει το φως, πριν τραβήξει τη φωτογραφία).

Όταν είναι ενεργοποιημένη η Νυχτερινή λειτουργία, τραβήξτε μια φωτογραφία όπως θα κάνατε κανονικά. Κρατήστε τη συσκευή όσο το δυνατόν πιο ακίνητη έως ότου ολοκληρωθεί η έκθεση.

πηγή: businessinsider.com