Ψηφιακή…influencer, φαίνεται σαν αληθινή

78
screenshot 9
©Instagram @ayayi.iiiii

Εδώ και αρκετό καιρό, οι εταιρείες δημιουργούν τις δικές τους εικονικές influencers. Πρόκειται για γραφικά σε ανθρώπινη μορφή, που αναπτύσσονται είτε για να προωθήσει τα προϊόντα της μια εταιρεία, είτε για να λειτουργήσουν ως influencers που μπορούν διαπραγματευτούν τα ποσοστά διαφήμισης με διάφορες μάρκες. Ωστόσο, εάν υπάρχει ένα κοινό που έχουν οι περισσότεροι από αυτούς τους εικονικούς influencers, είναι ότι μοιάζουν για πραγματικοί άνθρωποι.

Μία νέα εικονική influencer, η Ayayi, φέρνει τρομακτικά σε πραγματικό άνθρωπο. Ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζει περισσότερο είναι η υφή του δέρματός της, καθώς αλλάζει ανάλογα με τον φωτισμό και το περιβάλλον, όπως ακριβώς θα έκανε ένα πραγματικό άτομο. Η εμφάνιση της Ayayi μοιάζει μερικές φορές τεχνητή, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ ρεαλιστική, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι δημιουργήθηκε από ένα πρόγραμμα υπολογιστή.

Υπάρχουν πολλοί εικονικοί influencers που έχουν ήδη πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες για επώνυμες μάρκες όπως η Chanel ή η Prada.

Προς το παρόν, η Ayayi έχει μερικές φωτογραφίες στο Instagram και περίπου 5.000 ακόλουθους, αν και η παρουσία και η δημοτικότητά της αυξάνονται στην Κίνα.

screenshot 10
© Instagram @ayayi.iiiii

πηγή: businessinsider.com