Ρομπότ-σερβιτόροι αντικαθιστούν τους υπαλλήλους στις ΗΠΑ

61
screenshot 12
©American Robotech

Τα εστιατόρια στις ΗΠΑ δυσκολεύονται επί του παρόντος να βρουν εργατικό δυναμικό και στρέφονται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία και την αυτοματοποίηση για να λύσουν προβλήματα με το προσωπικό τους. Μεγάλος αριθμός Αμερικανών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους αναζητώντας καλύτερους μισθούς, επιδόματα και συνθήκες εργασίας. Αυτό έχει προκαλέσει τεράστια έλλειψη εργατικού δυναμικού, με τα εστιατόρια να έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Πολλοί έχουν αυξήσει τους μισθούς και προσφέρουν καλύτερα προνόμια για να προσελκύσουν προσωπικό – αλλά κάποιοι έχουν επίσης καταφύγει στην τεχνολογία.

Η American Robotech κατασκευάζει τέσσερις τύπους ρομπότ που μπορούν να εκτελούν λειτουργίες όπως η παράδοση φαγητού στα τραπέζια, το καθάρισμα των βρώμικων πιάτων, η συνοδεία των πελατών στις θέσεις τους και ακόμη και το τραγούδι “happy birthday”.

Ο CEO της εταιρείας, Jackie Chen, ανέφερε ότι κανένα ρομπότ «Δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους ανθρώπους». Αντίθετα, τα ρομπότ είχαν σκοπό να αναλάβουν επαναλαμβανόμενες εργασίες που το προσωπικό εκτελεί εκατοντάδες φορές την ημέρα. Τα ρομπότ δεν μπορούν να τοποθετήσουν φαγητό στο τραπέζι. Αντίθετα, έχουν δίσκους, στους οποίους τοποθετεί το προσωπικό της κουζίνας έως και 10 πιάτα. Στη συνέχεια, τα ρομπότ το πηγαίνουν στο τραπέζι, όπου είτε οι πελάτες είτε το προσωπικό αναμονής το σηκώνουν. Η ίδια διαδικασία λειτουργεί αντίστροφα για την εκκαθάριση των τραπεζιών.

πηγή: businessinsider.com