Ρώσοι γυρίζουν την πρώτη ταινία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

243
e0448950 2606 11ec bdf7 eecbd7982bf7
©Andrey Shelepin/GCTC/Roscosmos/Handout via REUTERS

Τα γυρίσματα βρίσκονται σε εξέλιξη για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που θα γυριστεί στο διάστημα, αφού η Ρωσίδα ηθοποιός Γιούλια Σέρεπιλντ και ο σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο προσδέθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η ταινία τους, The Challenge, θα περιλαμβάνει περίπου 35-40 λεπτά σκηνών που γυρίστηκαν στον διαστημικό σταθμό, σύμφωνα με τη New York Times. Η ταινία αφορά μία χειρουργό ( Σέρεπιλντ ) που πηγαίνει σε επείγουσα αποστολή στον ISS για να σώσει τη ζωή ενός κοσμοναύτη ( Σιπένκο ).

Οι δύο κοσμοναύτες που βρίσκονταν ήδη στον ISS τράβηξαν ένα πλάνο καθώς η Σέρεπιλντ βγαίνει από την κάψουλα και μπαίνει στον σταθμό. Η Σέρεπιλντ και ο Σιπένκο θα γυρίσουν σκηνές τις επόμενες δύο εβδομάδες πριν επιστρέψουν στη Γη στις 17 Οκτωβρίου.

Κι άλλα έργα έχουν γυριστεί στον ISS, συμπεριλαμβανομένων ντοκιμαντέρ, έργων εικονικής πραγματικότητας και μιας ταινίας μικρού μήκους που ονομάζεται Apogee of Fear. Ο Τομ Κρουζ ήλπιζε να κάνει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στο διάστημα με τη βοήθεια της NASA και της SpaceX, αλλά η ρωσική ομάδα τον νίκησε. Το ρωσικό πρακτορείο Roscosmos ανακοίνωσε ένα σχέδιο αποστολής ενός ηθοποιού στον ISS αμέσως μετά την ανακοίνωση της ταινίας του Cruise τον Μάιο του 2020.

πηγή: engadget.com