Συνάντηση Elon Musk με άτομα που κάνουν εξόρυξη Bitcoin, για το πώς θα γίνει φιλικότερο για το περιβάλλον

67
bitcoin 2007769 1920

Ο Elon Musk συμμετείχε σε μια συζήτηση μεταξύ ατόμων που κάνουν εξόρυξη Bitcoin και επικεντρώθηκαν σε τρόπους βελτίωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κρυπτογράφησης, δήλωσε μέσω Twitter ο CEO της Tesla τη Δευτέρα.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor, δήλωσε ότι συγκάλεσε ηγέτες της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Blockcap, Hut 8, Marathon Digital Holdings και Riot Blockchain, για να συζητήσουν τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα καθιερώσει πρότυπα αναφοράς και στόχους ESG για την εξόρυξη. «Όσοι κάνουν εξόρυξη συμφώνησαν να συγκροτήσουν το Bitcoin Mining Council, για να προωθήσουν τη διαφάνεια στη χρήση ενέργειας και να επιταχύνουν τις πρωτοβουλίες αειφορίας παγκοσμίως», δήλωσε ο Saylor σε ένα tweet.

Σε απάντηση στο tweet του Saylor, η Blockcap με έδρα το Τέξας, που κάνει mining, τόνισε τη χρήση καθαρής ενέργειας, λέγοντας ότι “το 56% της ηλεκτρικής ενέργειας μας προέρχεται από πηγές χωρίς άνθρακα και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με παρόχους ενέργειας για να αυξάνουμε συνεχώς αυτό ποσό.”

Η τιμή του Bitcoin ήταν ιδιαίτερα ασταθής αυτόν τον μήνα, αφού ο Musk εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης και δήλωσε ότι η Tesla δεν θα δέχεται πλέον το κρυπτονόμισμα για τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Η εξόρυξη Bitcoin καταναλώνει πάνω από 113 terawatt/ώρα ετησίως, ελαφρώς περισσότερο από την Ολλανδία, η οποία καταναλώνει 110 terawatt/ώρα, σύμφωνα με εκτίμηση σε πραγματικό χρόνο από τον δείκτη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του Πανεπιστημίου του Cambridge.

πηγή: businessinsider.com