Συνελήφθη άνδρας που ήθελε να καταστρέψει το ίντερνετ βάζοντας βόμβα στην Amazon

75
5965831 e89a8a37

Μετά από αναφορά για κάποια posts του στο MyMilitia.com, ένα φόρουμ οργανωμένων παραστρατιωτικών ομάδων, συνελήφθη από πράκτορες του FBI, ο Seth Aaron Pendley, ένας 28χρονος Τεξανός, που είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει μια εκρηκτική συσκευή για να ανατινάξει ένα data center της Amazon στη Virginia των ΗΠΑ. Οι πράκτορες του FBI τον παρακολουθούσαν και του έδωσαν μια ψεύτικη βόμβα, την οποία προσπάθησε να χρησιμοποιήσει.

Με όνομα χρήστη Dionysus, έγραψε πως σχεδίαζε να “πραγματοποιήσει ένα μικρό πείραμα” που θα “προκαλούσε μεγάλη προσοχή” και θα ήταν “επικίνδυνο”, ενώ όταν κάποιος χρήστης τον ρώτησε τι επιθυμούσε, απάντησε “θάνατο”. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, το FBI διαπίστωσε πως ο δράστης θα χρησιμοποιούσε πλαστικά εκρηκτικά σε data centers της Amazon Web Services (AWS) επειδή πίστευε πως έτσι θα “κατέστρεφε το 70% του internet”.

Ο Pendley είπε στον μυστικό πράκτορα πως η επίθεσή του θα αχρήστευε τους servers που χρησιμοποιεί το FBI και η CIA και πως ήλπιζε η επίθεσή του να εξοργίσει την “ολιγαρχία”. Κατά την έρευνα στο σπίτι του οι αρχές βρήκαν χάρτες και σημειώσεις που σχετίζονταν με τα σχέδια της επίθεσης, μάσκες, περούκες, ένα πραγματικό πιστόλι το οποίο είχε βαφτεί για να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι και μία μαχαίρα με χαραγμένο το όνομα Dionysus.

Ο Pendley είχε συμμετάσχει και στην κατάληψη του Καπιτωλίου και πλέον κατηγορείται για απόπειρα καταστροφής κτιρίου με εκρηκτικά που επιφέρει ποινή φυλάκισης 20 ετών αν καταδικαστεί.

πηγή: unboxholics.com