Συνεργασία Twitter με Reuters και Associated Press κατά της παραπληροφόρησης

178

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το Twitter συνεργάζεται με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Associated Press και Reuters για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα του. Οι εσωτερικές ομάδες της πλατφόρμας εργάζονται ήδη για τον σκοπό αυτό, αλλά τα δύο πρακτορεία ειδήσεων θα βοηθήσουν κι αυτά στην παροχή πιο έγκυρων πληροφοριών, ειδικά όταν αμφισβητούνται γεγονότα.

Συγκεκριμένα, το Twitter δηλώνει ότι: «Αντί να περιμένει μέχρι κάτι να γίνει viral, θα ενσωματώσει τα συμφραζόμενα στην ανάπτυξη του λόγου σε συχνότητα ή εν αναμονή της δημόσιας συνομιλίας».

Η ομάδα επιμέλειας της εταιρείας προσθέτει ήδη επεξηγηματικό περιεχόμενο σε δημοφιλή θέματα και σε ορισμένα παραπλανητικά tweets και θα εμφανίζει έγκυρες πληροφορίες όταν οι χρήστες αναζητούν συγκεκριμένους όρους ή κατά τη διάρκεια σημαντικών εξελίξεων, όπως είναι οι εκλογές ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας.

Είναι η πρώτη φορά που το Twitter θα συνεργαστεί επίσημα με ειδησεογραφικά πρακτορεία για να παράσχει ακριβείς πληροφορίες στον ιστότοπό του. Το Associated Press και το Reuters συνεργάζονται ήδη με το Facebook για να ελέγξουν πραγματικά το περιεχόμενο στην πλατφόρμα του, σημειώνει το BBC News.

Οι νέες συνεργασίες έρχονται καθώς οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης αντιμετωπίζουν έντονο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές για την ποσότητα παραπληροφόρησης που διαδίδουν.

πηγή: theverge.com