Τα 6 νέα χαρακτηριστικά σε εφαρμογές του Android

95
android 11

Στην ανακοίνωση νέων χαρακτηριστικών σε έξι διαφορετικές εφαρμογές του Android, προχώρησε ο διαδικτυακός κολοσσός Google.

Η νέα αυτή ενημέρωση, σύμφωνα και με τον ιστότοπο Cnet, πρόκειται να εντάξει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σε εφαρμογές όπως το TalkBack, τον αναγνώστη οθόνης της Google, καθώς και στην υπηρεσία ψηφιακών χαρτών Google Maps.

Διαδικασία ελέγχου των κωδικών πρόσβασης μέσω… Google

Η συγκεκριμένη ενημέρωση είναι ειδικά σχεδιασμένη για όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή «Google’s Password Manager», μέσω της οποίας εμφανίζεται αυτόματα το όνομα χρήστη και οι κωδικοί σε διάφορες εφαρμογές του Android και του Chrome.

Μέσα από τη νέα ενημέρωση, η Google έχει τη δυνατότητα να καταχωρεί τα διαπιστευτήρια που έχουν καταθέσει οι χρήστες και να τους ενημερώνει αν έχουν διαρρεύσει ή έχουν εκτεθεί σε χάκερς.

Σε περίπτωση που εντοπίσει ότι ο υποψήφιος χρήστης έχει πέσει θύμα hacking, τον ενημερώνει αυτόματα και τον προτρέπει να αλλάξει τον κωδικό του.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό, όπως ενημερώνει το Cnet, αφορά μόνο συσκευές με λογισμικό Android 9 και παραπάνω, ενώ για το ενεργοποιήσει κανείς μπαίνει από το κινητό του στα Settings της Google, πατάει Language & Input, μετά Advanced, όπου και θα βρει το χαρακτηριστικό Autofill Service.

«Σκοτεινή λειτουργία» στο Google Maps

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό πρόκειται να εντυπωσιάσει, αλλά και να ανακουφίσει όλους του θαυμαστές της λεγόμενης «σκοτεινής λειτουργίας» ή αγγλιστί Dark Mode.

Μέχρι την τελευταία ενημέρωση της Google, η συγκεκριμένη λειτουργία ίσχυε μόνο όταν ο χρήστης ενεργοποιούσε τη «λειτουργία πλοήγησης».

Η Google δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, καθώς -με τη νέα ενημέρωση- οι χρήστες θα μπορούν να μπουν στις ρυθμίσεις του Google Maps, στην υποκατηγορία «Θέμα» και να πατήσουν το κουμπί που λέει «Always on Dark Mode».

Προγραμματισμός μηνύματος

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη την εφαρμογή «Google Message» για την ανταλλαγή μηνυμάτων, το νέο αυτό χαρακτηριστικό ίσως σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.

Συγκεκριμένα, στη νέα της ενημέρωση η Google προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να προγραμματίζουν από μόνοι τους την αποστολή των μηνυμάτων τους.

Το νέα αυτό χαρακτηριστικό είναι πάρα πολύ εύχρηστο και απευθύνεται, κυρίως, στους… «ενοχικούς», που νομίζουν ότι με τα μηνύματά τους ενοχλούν διαρκώς τον δέκτη. Παράλληλα, προσφέρει και τη δυνατότητα ακύρωσης μηνυμάτων.

Για την ενεργοποίησή του, όταν γίνει προφανώς η ενημέρωση των Messages, γράψτε ένα μήνυμα και πατήστε παρατεταμένο το κουμπί αποστολής και θα σας εμφανιστεί ένα μενού, που θα σας ρωτάει πότε θέλετε να σταλεί.

Πιο εύχρηστη η χρήση του TalkBack

Επόμενο στη λίστα είναι η εφαρμογή «TalkBack», η οποία μέσα από τη νέα ενημέρωση απευθύνεται στους χρήστες με προβλήματα όρασης.

Στη νέα ενημέρωση, θα μπορούν να «σερφάρουν» πιο εύκολα, μέσα από τις αναδιαρθρωμένες επιλογές πλοήγησης και το ανανεωμένο μενού.

Τα δύο νέα χαρακτηριστικά

Παρόλο που η Google τις χαρακτηρίζει ως μικρό-αλλαγές, δεν παύουν να είναι σημαντικές.

Ειδικότερα, τα δύο νέα χαρακτηριστικά που θα εντάξει η Google αφορούν τις εφαρμογές Android Auto και Google Assistant και μέσω αυτών οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν προσαρμοσμένες ταπετσαρίες στην οθόνη των οχημάτων τους, να παίζουν παιχνίδια που λειτουργούν μόνο με φωνητική ενεργοποίηση, όπως το Jeopardy, καθώς και να αλληλοεπιδρούν -φωνητικά- με το Google Assistant, όταν η οθόνη των κινητών τους είναι κλειστή.